Tramp zabranio Amerikancima da ulažu u 31 kinesku kompaniju

Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je naredbu kojom se zabranjuje Amerikancima da ulažu u kineske firme za koje administracija kaže da su u vlasništvu ili pod kontrolom kineske vojske.
Tramp zabranio Amerikancima da ulažu u 31 kinesku kompaniju
Foto: Pixabay
Naređenje se odnosi na 31 kinesku kompaniju za koju se kaže da "omogućava razvoj i modernizaciju kineske vojske i da "direktno ugrožava američku bezbednost.
 
Proizvođač pametnih telefona Huavej i Hikivižn, jedan od najvećih svetskih proizvođača i dobavljača opreme za video nadzor, nalaze se na crnim listama.
 
Neke druge navedene kompanije, uključujući Čajna Telekom i Čajna Mobajl, trguju na Njujorškoj berzi.
 
Trampova naredba takođe zabranjuje američkim investitorima da poseduju ili trguju bilo kojim hartijama od vrednosti koje potiču ili su izložene tim firmama. To uključuje penzione fondove ili posedovanje udela u "zabranjenim" kompanijama. Investitori će imati rok do novembra 2021. da prodaju udeo u tim kompanijama.
 
Uredba, koje treba da stupi na snagu 11. januara, dolazi dok se trgovinske i tehnološke bitke zahuktavaju između dve najveće svetske ekonomije.
  • Fragan

    14.11.2020 17:57
    Ah
    Tramp više nije predsednik.Sud u Arizoni utvrdio Bajden pobedio,pravni tim Trampa u ostalim državama polako odustaje od svojih tačaka tužbe.I Tramp u poslednjem govoru "ako moja,ili neka druga administracija bude .....". praktično priznao poraz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija