Zrenjaninski "Radijator" prodat firmi Petra Matijevića

Zrenjaninska fabrika "Radijator" AD prodata je novosadskoj firmi Mat real Estate u vlasništvu Petra Matijevića po ceni od 414,8 miliona dinara pre dva meseca.
Od juče fabriku je preuzeo i zvanično novi vlasnik, preneo je dnevni list Danas.
 
Kako se navodi, novosadska firma bila je jedini ponuđač na poslednjoj prodaji, a od 2019. pokušano je više puta da se nekada prepoznatljiva livnica proda.
 
Akcionarsko društvo za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva u stečaju je duže od četiri godine, a nakon nekoliko neuspelih predloga reorganizacije odlučeno je da se proda kako bi se namirili poverioci.
 
"Prodaja je okončana i 'Radijator' je prodat kao pravno lice. Kupac je Mat Real Estate iz Novog Sada i bio je jedini ponuđač na javnom nadmetanju koje je održano 10. juna ove godine. Kupljen je po početnoj ceni", potvrdio je za Danas stečajni upravnik "Radijatora" Aleksandar Lakić.
 
Rešenje o prodaji postalo je pravosnažno 9. avgusta. Inače, imovina "Radijatora" procenjena je na više od dve milijarde dinara, ali je na trećoj prodaji vlasnika dobila za pet puta manji iznos.
 
Prvi pokušaj prodaje organizovan je 2019. i tada je prodat samo poslovni prostor fabrike na Vračaru, za 19 miliona dinara.
 
Naredna prodaja organizovana je 2020. godine, po početnoj ceni od oko milijardu dinara, što je bila polovina procenjene vrednosti ovog stečajnog dužnika, a li nije bilo zainteresovanih kupaca.
 
Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni prema Beogradu, ima 22 objekta i dvorište, sve to na preko dva hektara gradskog građevinskog zemljišta.
  • Stefan

    11.08.2021 15:53
    e bre
    Jel i gosn Pera ima kakvu tetku u Kanadi.?
  • Axa

    11.08.2021 12:33
    Toliko o tome za ove sto misle da je oduzimanje posle onog rata bilo nepravedno :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Evropska centralna banka smanjila kamatnu stopu

Evropska centralna banka (ECB) je danas smanjila referentnu kamatnu stopu sa 3,5 odsto na 3,25 odsto, pošto je stopa inflacije u Evropskoj uniji opala na najniži nivo za više od tri godine.

Erbas otpušta 2.500 ljudi

Kompanija Erbas, najveći svetski proizvođač komercijalnih aviona, objavila je da će ukinuti do 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir u okviru restrukturiranja svojih poslovnih aktivnosti.