Privredna komora traži tumačenje uredbe: Građevinske kompanije ne mogu da nabave gorivo za mašine

Privredna komora Srbije (PKS) zatražila je od Vlade Srbije dodatno tumačenje Uredbe o ograničenju cena naftnih derivata.
Privredna komora traži tumačenje uredbe: Građevinske kompanije ne mogu da nabave gorivo za mašine
Foto: 021.rs
Kako navode, građevinske kompanije i zanatske pivare imaju probleme u poslovanju zbog te uredbe koja zabranjuje točenje goriva u cisterne na benzinskim stanicama, saopštila je danas PKS.

Komori su se, kako je navedeno, javile građevinske kompanije koje ukazuju da ne mogu pomoćne mašine - valjkove, finišere, freze, rovokopače i druge da transportuju do benzinskih pumpi već ih na gradilištu opskrbljuju gorivom.

Proizvođači zanatskog (kraft) piva naveli su da imaju problem u proizvodnji, jer ove firme dizel gorivo sipaju u male cisterne na benzinskim stanicama i to gorivo koriste za agregate u proizvodnji.
 
Kako je u Uredbi navedeno da se isporuka derivata vrši "isključivo utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava", proizvođači zanatskog piva strahuju za proizvodnju jer većina planira početak kuvanja piva sledeće nedelje za letnju sezonu.
 
Zbog ovih problema PKS je zatražila od Vlade Srbije i nadležnih institucija dodatno tumačenje Uredbe o ograničenju cena naftnih derivata u vezi sa snabdevanjem gorivom građevinskih i proizvodnih kompanija.
  • Djuka

    16.03.2022 17:03
    A viljuskari
    Kako da dovezem viljuskar koji podize 25t tereta koji ide na dizel na pumpu da natocim u rezervoar,on ima 40t tezine? Pri tome mi je najbliza benzinska 15km od mesta rada????
  • Ranko

    15.03.2022 21:43
    Ovo je najidiotskija mera u novijoj istoriji Srbije.
  • A i od piva

    15.03.2022 20:36
    Kraft pivo?
    Ukakim vam se u prioritet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Evropska centralna banka smanjila kamatnu stopu

Evropska centralna banka (ECB) je danas smanjila referentnu kamatnu stopu sa 3,5 odsto na 3,25 odsto, pošto je stopa inflacije u Evropskoj uniji opala na najniži nivo za više od tri godine.

Erbas otpušta 2.500 ljudi

Kompanija Erbas, najveći svetski proizvođač komercijalnih aviona, objavila je da će ukinuti do 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir u okviru restrukturiranja svojih poslovnih aktivnosti.