Rajfajzen okončao preuzimanje Kredi Agrikol banke

Rajfajzen banka saopštila je da je, nakon dobijanja saglasnosti NBSe i nadležnih regulatornih tela, uspešno okončala preuzimanje 100 odsto akcija Kredi Agrikol banke iz Novog Sada i CA Lizinga.
Rajfajzen okončao preuzimanje Kredi Agrikol banke
Foto: 021.rs
Spajanje Rajfajzen i Kredi Agrikol očekuje se do kraja drugog kvartala 2023. godine, dok je proces preuzimanja počeo u avgustu prošle godine.
Očekuje se da će, po završetku spajanja, Rajfajzen povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 odsto i zauzeti treću poziciju po vrednosti ukupne bilansne aktive.
Kreditni portfolio Rajfajzen banke bi, nakon pripajanja Kredi Agrikol, trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od million korisnika, istakli su u saopštenju.
 
Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović ocenio je, povodom okončanja preuzimanja, da su tim preuzimanjem realizaovani dugoročni strateški planovi o proširenju poslovanja u Srbiji.
 
"Pojačani kvalitetnom ponudom proizvoda i usluga, ali pre svega ljudskim kapitalom Kredi Agrikol banke, bićemo u mogućnosti da još većem broju klijenata u svim segmentima poslovanja pružimo bolje korisničko iskustvo i postanemo banka koju preporučuje najveći broj građana i kompanija u Srbiji", rekao je Petrović.
 
Novi predsednik Izvršnog odbora Kredi Agrikol banke i dosadašnji zamenik predsednika Izvršnog odbora Rajfajzen banke Petar Jovanović obećao je da će klijenti Kredi Agrikol nastaviti da dobijaju uslugu visokog kvaliteta na koju su navikli.
 
"Radujemo se započinjanju ovog zajedničkog puta i građenju još snažnije banke, koja će, zahvaljujući inovativnosti usluge, imati još veću konkurentnost", poručio je Jovanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.