Srpski dinar od danas na kursnoj listi Narodne banke Severne Makedonije

Srpski dinar od danas je na kursnoj listi Narodne banke Severne Makedonije.
Srpski dinar od danas na kursnoj listi Narodne banke Severne Makedonije
Foto: 021.rs
Po kursnoj listi za danas, 2. novembar, srednji kurs sprskog dinara je 0,5261 makedonskih denara (nbrm.mk/kursna_lista.nspx).
Savet Narodne banke Severne Makedonije je 13. oktobra doneo odluku o uključivanju srpskog dinara na kursnu listu od novembra
Kako je tada obrazloženo, uvrštavanjem srpskog dinara na listu valuta koje se mogu kupovati i prodavati na deviznom tržištu, otvaraju se mogućnosti za pojednostavljenje ekonomske saradnje i podstiču se privrednici da intenziviraju trgovinske i finansijske tokove između dve zemlje, imajući u vidu da je Srbija jedan od najvažnijih trgovinskih partnera Severne Makedonije.
 
Stavljanjem dinara na kursnu listu, ocenila je centralna banka, mogu se očekivati i povoljni efekti u podršci uslužnim delatnostima, s obzirom na to da je broj turista iz Srbije koji dolaze u Severnu Makedoniju značajan.

Teme

Dinar

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija