Prodaja polovnih automobila iz uvoza opala za 15 odsto

Prodaja polovnih automobila iz uvoza tokom 2022. godine manja je za 15 odsto u odnosu na prodaju ostvarenu tokom 2021. godine, pokazala je analiza sajta Polovni automobili.
Prodaja polovnih automobila iz uvoza opala za 15 odsto
Foto: Pixabay
U odnosu na prodaju iz 2020. godine, kupovina "polovnjaka" iz uvoza u 2022. godini manja je osam odsto.
Kupci tih automobila najradije su prošle godine birali automobile sa dizel motorom, a većina kupljenih vozila je starija od 10 godina.
Pandemija virusa korona i rat u Ukrajini prekinuli su lance snabdevanja, smanjili ponudu i povećali cene. Na listi najprodavanijih polovnjaka su automobili marke Volkswagen, Opel, Peugeot, Audi i Renault.
  • Vladan

    02.02.2023 07:14
    Kupio sam više polovnih automobila u poslednjih 10 g. Svi su odlični i služe,imao sam sreće.Inače je kod nas groblje starih auta,čistimo Evropu.
    Novi su skupi pa moramo polovne da koristimo.
  • Prevarant

    01.02.2023 16:21
    Mreža evropske preprodaje polovnih automobila je praktično leglo prevaranata. Prevarant iz Evrope uvali auto prevarantu iz Srbije i onda ga on uvali tebi. Najbolja opcija je nov auto. Ako nisi u prilici - kupi ga od prevaranta iz EU, što je barem jedan prevarant manje. Jedino što je bitno jeste da ne upadamo u zabludu da je u Srbiji moguće kupiti 1. dobar polovnjak od 2. poštene osobe.
  • Petrović Bratislav

    01.02.2023 15:54
    Dedo Bog opominje
    Nijedno polovno vozilo iz uvoza nije peslo manje od 400.000 km. mimimum

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Evropska centralna banka smanjila kamatnu stopu

Evropska centralna banka (ECB) je danas smanjila referentnu kamatnu stopu sa 3,5 odsto na 3,25 odsto, pošto je stopa inflacije u Evropskoj uniji opala na najniži nivo za više od tri godine.

Erbas otpušta 2.500 ljudi

Kompanija Erbas, najveći svetski proizvođač komercijalnih aviona, objavila je da će ukinuti do 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir u okviru restrukturiranja svojih poslovnih aktivnosti.