Ukida se ograničavanje cene svinjskog i pilećeg mesa: Šta to znači za kupce?

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku kojom se ukida ograničenje cena na pojedine vrste svinjskog mesa i piletine.
Ukida se ograničavanje cene svinjskog i pilećeg mesa: Šta to znači za kupce?
Foto: 021.rs
Ukinuti su član 7. i član 8. Uredbe i to ograničenja na pojedine vrste svinjskog i pilećeg mesa, a koji se odnose na but bez kostiju, svinjsku plećku bez kostiju, svinjski vrat sa kostima i svinjsku slabinu sa kostima, kao i na sveži pileći trup, prenosi Euronews Srbija.
Po ovoj Uredbi, maksimalna maloprodajna cena za svinjski but bez kostiju nije smela da pređe 750,20 dinara po kilogramu, a za svinjskku plećku bez kostiju 738,10 dinara.
Maksimalna maloprodajna cena za svinjski vrat sa kostima je bila 689,70 dinara po kilogramu, za svinjsku slabinu sa kostima 659,45 dinara po kilogramu. Pileći trup trgovci i mesari nisu smeli da prodaju po ceni većoj od 319 dinara po kilogramu.
  • Anja

    10.02.2023 10:00
    Ima boga
    Ne radujem se jer cim meso poskupi, nas gazda Djole nam povisi kiriju.
  • Nemke

    10.02.2023 09:08
    Ide cena u nebo
    Sami smo krivi sto ovo dozvoljavamo ,pokazalo se kako smo primitivan narod ,glasaju za nesposobne ljude i sad se cude sto su cene takve
  • Luna

    10.02.2023 07:55
    Stace nam meso od njega se dobija skelrioza, povrce je zdravijhe dok i ono ne poskupi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.