Robne rezerve otkupiće do 50.000 tona pšenice

Vlada Srbije usvojila je zaključak da Republička direkcija za robne rezerve otkupi do 50.000 tona merkantilne pšenice, rod 2022. godine, po ceni od 28 dinara po kilogramu, plus pdv.
Robne rezerve otkupiće do 50.000 tona pšenice
Foto: Pixabay

Merkantilna pšenica, koja će biti otkupljena od fizičkih lica - nosilaca reristrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava u količnin do 100 tona, treba da je domaćeg porekla, zrela, zdrava, bez bilo kakvih naznaka plesni, stranih mirisa i ukusa i pogodna za ljudsku ishranu, navodi se u saopštenju Vlade.

Takođe, neophodno je da bude nezaražena pšeničnim bolestima i štetočinama.

Članovi Vlade usvojili su i Uredbu o utvrđivanju plana upravljanja vodama na teritoriji Srbije do 2027. godine kojom se utvrđuje program mera koje je potrebno sprovesti do te godine radi dostizanja postavljenih ciljeva životne sredine definisanih za sva vodna tela površinskih i podzemnih voda, kaže se u saopštenju.
 
Izrada Plana je i deo procesa primene Okvirne direktive o vodama Evropske unije.
  • Apsurdistan

    09.04.2023 12:27
    "Došli smo u situaciju da otadžbinu branimo od države"
  • Paor

    09.04.2023 12:26
    Vođa kroz Vladu republike Srbije nije dozvolio izvoz pšenice (dominantno malim proizvođačima) po 40 din/kg a sada će otkupiti po 22 din/kg.

    Da li još iko ima dilemu šta je cilj ovog režima?
    Hoćete opet svi glasati za njih?
  • Banderaš

    09.04.2023 07:50
    Opet će se neko debelo opariti,a da nije ni video pšenicu niti njivu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija