Španija kaznila Amazon i Epl sa ukupno 194 miliona evra

Amazon i Epl kažnjeni su sa ukupno 194 miliona evra jer su se udružili da bi izbacili konkurente favorizujući prodaju Epl proizvoda direktno od onlajn maloprodajnog giganta, javlja Asošiejted pres.
Španija kaznila Amazon i Epl sa ukupno 194 miliona evra
Foto: Pixabay
Dve kompanije su 2018. godine postigle sporazume koji ograničavaju slobodnu konkurenciju prodavaca trećih strana koji prodaju Epl robu preko Amazonove platforme za manje prodavce, prema španskoj Nacionalnoj komisiji za tržišta i konkurenciju, koja nadgleda španska tržišta zbog kršenja antimonopolskih propisa.
Tehnološki giganti su ograničili kapacitet trećih strana da reklamiraju Epl proizvode na Amazonu, ocenili su španski regulatori.
Osim toga, kompanije su optužene da su postigle dogovor koji je ograničio mogućnost Amazona da usmeri oglašavanje ka kupcima Epl proizvoda ili im ponudi proizvode konkurentskih proizvođača elektronike.
 
Epl je kažnjen sa 143,6 miliona evra, dok je Amazon dobio kaznu od 50,5 miliona evra. Obe kompanije su najavile žalbe. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Evropska centralna banka smanjila kamatnu stopu

Evropska centralna banka (ECB) je danas smanjila referentnu kamatnu stopu sa 3,5 odsto na 3,25 odsto, pošto je stopa inflacije u Evropskoj uniji opala na najniži nivo za više od tri godine.

Erbas otpušta 2.500 ljudi

Kompanija Erbas, najveći svetski proizvođač komercijalnih aviona, objavila je da će ukinuti do 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir u okviru restrukturiranja svojih poslovnih aktivnosti.