EPS: Ove godine uvoz ukupno 4,2 miliona tona uglja

Od početka godine u Srbiju je uvezeno 2,5 miliona tona uglja, a planirano je da se u ovoj godini uveze ukupno 4,2 miliona tona uglja, kazali su iz Elektroprivrede Srbije.
EPS: Ove godine uvoz ukupno 4,2 miliona tona uglja
Foto: 021.rs

EPS je za današnji list Novosti ocenio da je snadbevanje građana i privrede električnom energijom stabilno i da svi proizvodni kapaciteti rade po planu, kao i da je popunjenost i akumulacija hidroelektrana dobra.

"Na rudarskim kopovima proizvodnja uglja odvija se nesmetano i prema planu, a u toku su i planirani remonti kako bi se postrojenja što bolje pripremila za zimsku sezonu", kazali su iz EPS-a. 

Potrošače iz Srbije ove godine očekuje još jedno poskupljenje struje i gasa od novembra, navele su Novosti.
 
Podsetile su da su na osnovu aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) prethodno 1. januara cene električne energije povećane za osam, a gasa za 11 procenata, a zatim je od 1. maja struja poskupela osam odsto, a gas 10 odsto.
  • Steva

    05.08.2023 16:03
    sramota je kako nam dobro ide
    Dali smo zaboravili kada su se negdašnji političari hvalili da na Kosovu imamo bogato nalazište uglja lignita koje po procenama može da se eksploatiše 200-300 godina, i sad ostadosmo i bez ulja i bez kosova.Nikada se nećemo naučiti pameti, da pred banditima i razbojnicima ne treba pokazivati zlatan sat ili zlatan lančić,Ali sad je kasno,jer naše hvalisanje i razmetljivost nas je skupo koštala i tako će po svemu sudeći biti i nadalje.
  • mrva

    05.08.2023 12:36
    Ima li stvari koju ne uvozimo?? Osim gluposti, toga imamo previše
  • ex Pezos

    05.08.2023 12:09
    IMPORTERI , EXTRA PROFITERI
    Uvoze ugalj , uvoze struju , uvoze hranu , uvoze radnu snagu , a hvale se "privredom" .
    I dalje tvrdim da im je najprofitabilnija grana "privrede" orobljavanje NARODA raznim nametima (porezi , akcize , takse , kazne , raznorazna "licenciranja" )

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.