Cena gasa biće zamrznuta do maja iduće godine, ali tek nakon poskupljenja

Cene gasa za potrošače u Srbiji će do maja 2024. godine biti na nivou koji će važiti 1. novembra ove godine, odnosno nakon već najavljenog poskupljenja.
Cena gasa biće zamrznuta do maja iduće godine, ali tek nakon poskupljenja
Foto: Pixabay

U slučaju da dođe do poremećaja na tržištu, Vlada će, iz republičkog budžeta, proizvođačima i uvoznicima nadomestiti razliku.

Ovo je predviđeno Uredbom o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Srbiji, u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa.
Ova uredba odnosi se isključivo na količine prirodnog gasa namenjenog za potrošnju na teritoriji Srbije.
  • Srboljub

    23.10.2023 13:00
    O gasu
    A šta ako gas pojeftini?
  • ZX

    22.10.2023 19:25
    Više nego očigledno
    Cene u tigru nisu odraz vrednosti roba i usluga već sredstvo za obmanu neprosvećenog i sluđenog naroda.
  • Zebra

    22.10.2023 18:51
    Hvala gazda! Cirkus za neobrazovane se nastavlja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Evropska centralna banka smanjila kamatnu stopu

Evropska centralna banka (ECB) je danas smanjila referentnu kamatnu stopu sa 3,5 odsto na 3,25 odsto, pošto je stopa inflacije u Evropskoj uniji opala na najniži nivo za više od tri godine.

Erbas otpušta 2.500 ljudi

Kompanija Erbas, najveći svetski proizvođač komercijalnih aviona, objavila je da će ukinuti do 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir u okviru restrukturiranja svojih poslovnih aktivnosti.