Za program "Moja prva plata" prijavilo se više od 9.000 poslodavaca

Za učešće u aktuelnom programu "Moja prva plata" prijavilo se više od 9.000 poslodavaca, rečeno je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ).
Za program "Moja prva plata" prijavilo se više od 9.000 poslodavaca
Foto: Pixabay
Prema podacima NSZ, najveći broj prijavljenih poslodavaca je sa teritorije Beograda, Niša, Novog Sada, Novog Pazara, Jagodine, Kragujevca i Vranja.
 
Kada je reč o veličini prijavljenih firmi, većinu čine mali i srednji privredni subjekti, a što se sektora tiče, zastupljeni su poslodavci iz svih branši.
Među radnim mestima koja zahtevaju završenu srednju školu najtraženiji su administrativni službenici, poslovni sekretari, knjigovodstveni službenici, finansijski referenti, medicinski tehničari, fizioterapeuti, zubni tehničari, prodavci, konobari, krojači, šivači, kuvari, kozmetičari, automehaničari, mašinski tehničari, frizeri, pekari, mesari.
 
Od pozicija kod kojih je neophodno visoko obrazovanje najtraženiji su lekari, doktori stomatologije, farmaceuti, pravnici, ekonomisti, komercijalisti, zatim bankarski službenici, programeri, arhitekte, nastavnici, psiholozi, pedagozi, socijalni radnici, novinari, inženjeri.
U toku je prijavljivanje nezaposlenih koje će trajati do 6. decembra, a poslodavci će od 7. do 22. decembra birati kandidate među prijavljenim nezaposlenim.
 
Konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca biće objavljena najkasnije do 29. decembra na portalu Moja prva plata.
 
Iz NSZ su naveli da će se ugovori Nacionalne službe, poslodavaca i nezaposlenih, zaključivati od 1. do 19. januara sledeće godine, kada je planiran i početak programa.
  • Preduzetnik

    17.11.2023 20:51
    Ovo je čest motiv, krajnje stručni komentatori nekako ne vide rudnik zlata ispred sopstvenog nosa. Očigledno postoji dovoljno nezaposlene radne snage koja jedva čeka da ih uposlite kod vas sa visokim primanjima, nejasno je samo šta čekate? Koliko radnika upošljavate i kolike im plate isplaćujete?
  • noname

    17.11.2023 20:22
    sve je isto
    poslodavac=savremeni robovlasnik, pogotovo privatnik još se u državni organi upliću. Niko ne garantuje ako mlada osoba dobro radi da će joj ponuditi na neodređeno to u ugovoru sigurno NE piše. a pošto imate ugovor o probnom radu i tu nije navedeno po završtku ugovora koji je krajnji rok za isplatu. Zato čitajte ugovor kad potpisujete rekla kazala ne pije vodu.
  • komšinica

    17.11.2023 07:18
    To je sramota i poniženje za svakog mladog čoveka. Drugo stvara se privid da se radi. Država isplaćije neku bedu a nazovi poslodavci se češu o besplatnu radnu snagu. Ukupno jedna velika sramota!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija