Istraživanje: Kandidatima na oglasima za poslove najviše smeta kad ne dobiju povratnu informaciju

Kandidati koji su preko oglasa tražili posao u kompanijama u Srbiji tokom ove godine najnižu prosečnu ocenu u procesu selekcije i regrutacije dali su za nedostak povratnih informacija o ishodu.
Istraživanje: Kandidatima na oglasima za poslove najviše smeta kad ne dobiju povratnu informaciju
Foto: Pixabay
Ta ocena je dvojka jer njih 88 odsto nije dobilo te informacije od potencijalnog poslodavca, pokazalo je istraživanje "Oceni put do posla" portala "Poslovi Infostud", koje je predstavljeno danas.
 
Kako je istaknuto, cilj istraživanja je bio ocenjivanje kandidata u vezi sa procesom selekcije i regrutacije na oglasima na kojima su konkurisali tokom ove godine.
Kandidati su ocenjivali ključne aspekte, uključujući zakazivanje intervjua, kvalitet informacija o radnom mestu, brzinu završetka selekcije, kao i obaveštenje o ishodu konkursa.
 
Ukupno 20.303 kandidata je iznelo svoje mišljenje u vezi sa 26.856 konkursa koje je objavilo 7.727 poslodavaca.
Navedeno je da je istraživanje pokazalo nastavak trenda nedostatka povratnih informacija o ishodu konkursa, koji je do 2020. godine pokazivao poboljšanje.
 
Kao rezultat toga, 70 odsto kandidata je izjavilo da će izbegavati ponovno prijavljivanje u tim kompanijama, dok 75 odsto ne bi preporučilo istu kompaniju svojim bliskim osobama.
 
Kako je navedeno, u 2023. godini, kompanije su posebno visoko ocenjene u segmentu zakazivanja testova/intervjua, ostvarujući prosečnu ocenu četiri.
 
Ostali ključni aspekti procesa selekcije, poput informacija o radnom mestu (opis posla, dužnosti, radni uslovi...) ocenjeni su sa 3,7, dok je brzina završetka procesa selekcije dobila ocenu 3,6.
  • Seka

    03.01.2024 07:45
    Ništa od sajtova za zapišljavanje. Niti od biroa rada.Čusta prevara!!!
    U se i u svoje kljuse.
    Bilo i ostalo.
  • Sendvicar

    21.12.2023 15:41
    Da,trenutno svi iz protenta koji čekaju ugovor na eps a ona gradska organizacija sns vam kaže da to nije istina i razgovora nema. A samo za 2 dana dobilo je 8. Pametnom dosta! Sve se slika…i snima,a na lokalnim ćemo vam vratiti postavkom Marinike.
  • @Mire Naselje

    21.12.2023 15:37
    Nemaš vezu. Ja isto tako prolazim, čak i kada prođem sve njihove krugove, neko drugi ko nije bio u krugovima biva zaposlen.
    Polagao sam sve kurseve, imam dve diplome fakulteta. Zaposle se uvek nečiji, i to je tako. Mi ostali, koji nismo ničiji, mi smo smeće i klošari (tim terminima su me nazivali jer nemam vezu za posao). Čak i u NSZ.
    U ovom životu neću raditi ono za šta sam uložio rad i nekoliko godina života, što volim i za šta sam osposobljen (zanimanje je, inače, deficitarno). Radim druge stvari, ne mogu da zasnujem porodicu jer nemam stalan posao i primanja. Ne žalim se nego objašnjavam. Oni povlašćeni ne razumeju i nikad neće priznati da se tako prolazi ako te niko ne gura. Sit gladnom ne veruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.