Google najavio nova otpuštanja: Preusmerava novac u razvoj veštačke inteligencije

Izvršni direktor američkog tehnološkog giganta Google-a Sundar Pičai je u dopisu zaposlenima najavio nova otpuštanja u kompaniji.
Google najavio nova otpuštanja: Preusmerava novac u razvoj veštačke inteligencije
Foto: Pixabay
Kako je rekao, ta kompanija želi da preusmeri investicije u druge oblasti, kao što je razvoj veštačke inteligencije (AI).
U dopisu pod nazivom "Prioriteti za 2024. i godina pred nama" Pičai je naglasio da Google ima ambiciozne ciljeve i želi da ulaže u svoje glavne prioritete, ali da mora da napravi "teške izbore" da bi oslobodio sredstva za investicije, prenosi CNBC.
U nekim timovima će biti eliminisane pozicije da bi se "pojednostavilo i ubrzalo" izvršenje zadataka, dodaje se u dopisu.
 
Google je započeo dugu seriju otpuštanja još u januaru 2023. godine kada je kompanija objavila da će ukinuti 12.000 radnih mesta, ili otprilike šest odsto tadašnje radne snage, a na početku 2024. godine je već otpustio nekoliko stotina ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija