Mali: Dva aviona za Er Srbiju stižu u julu i septembru

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da je u toku nabavka dva nova širokotrupna aviona za nacionalnu avio-kompaniju Er Srbija, od kojih će jedan stići u julu, a drugi u septembru ove godine.
Mali: Dva aviona za Er Srbiju stižu u julu i septembru
Foto: 021.rs

"Otvaramo odmah linije za Guangdžou i Šangaj. Imaćemo tri linije za Kinu. Imamo dve linije za SAD, pri čemu razmatramo još jednu, za Majami", kazao je Mali.

Dodao je da nacionalna avio kompanija leti i na istok i na zapad, što je za Srbiju važno zbog otvaranja novih tržišta, posebno Azije.
Ministar finansija je podsetio da udeo Kine u svetskom BDP oko 17 do 18 odsto, da raste i da je sada izjednačen sa udelom Evrope, koji je u padu.
 
"Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom je ogromna izvozna šansa za Srbiju. Moramo da otvaramo nova tržišta, moramo da budemo svesni tendencija i trendova rasta, iako nam je Evropska unija i dalje dominantan trgovinski partner", naveo je Mali.
  • banens

    04.03.2024 21:00
    @To
    Pa podrazumeva se da nece biti nove,to ne kupuju ni vece i profitabilnije kompanije.Nov je avion i star 10 god...nije to auto
  • To

    04.03.2024 16:01
    Demiđ kontrol
    Ministar lupeta jer svako ko je u ovom poslu zna da NOVE wide body letelice naručene i plaćene danas ne mogu biti isporučene pre 2029, plus minus godinu dana zavisno od proizvođača. Izjava verovatno ima za cilj da malo digne akcije pošto su u bunaru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Kraj ere "petrodolara" - šta to znači?

Zanesena fudbalskom vrevom, svetska javnost je sredinom juna propustila da zabeleži dan koji u budućnosti lako može biti prekretnica u globalnim ekonomskim, time i političkim, odnosima.