U januaru odobreno više građevinskih dozvola nego u istom mesecu 2023.

Republički zavod za statitiku (RSZ) saopštio je da je u januaru odobreno 1.615 građevinskih dozvola, što je povećanje od tri odsto u odnosu na isti period prošle godine.
U januaru odobreno više građevinskih dozvola nego u istom mesecu 2023.
Foto: Pixabay

Od ukupnog broja dozvola izdatih u januaru 82,4 odsto dozvola odnosi se na zgrade, a 17,6 odsto na ostale građevine.

Ako se posmatraju samo zgrade, 81,4 odsto dozvola izdato je za stambene, a 18,6 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove - 65,1 odsto.
Prema dozvolama izdatim u januaru, prijavljena je izgradnja 1.701 stana prosečne površine 75,8 kvadrata.
 
Od ukupnog broja stanova, 13,3 odsto biće građeno u objektima s jednim stanom prosečne površine 147,8 kvadrata, a 84,4 odsto stanova biće građeno u zgradama sa tri i više stanova, a njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 62,3 kvadrata, naveo je RZS. 
  • Realista

    17.03.2024 09:44
    čemer, jad, Kovačević
    Lepo bi bilo videti gde su te dozvole grupisane da bi se videlo pravo stanje "razvoja" srbije - 99% dozvola je Beograd i Novi Sad.
  • /

    16.03.2024 21:48
    /
    u panici pred izbore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.