Ministarstvo objavilo da je postignut dogovor, a malinari demantuju

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je pre nekoliko sati da je postignut dogovor sa malinarima o otkupnoj ceni od 250 dinara.
Ministarstvo objavilo da je postignut dogovor, a malinari demantuju
Foto: Pixabay

Međutim, predsednik Asocijacije proizvođača malina Srbije Dobrivoje Radović kaže da ovo nije tačno.

On je, posle sastanka proizvođača malina i otkupljivača, vlasnika hladnjača i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Martinovića u Vladi Srbije, rekao za Betu da je netačna informacija koju je saopštilo to Ministarstvo.
 
"Tu cenu su samo predložili vlasnici dve od dvadesetak hladnjača, a vlasnik firme Sirogojno je, čak, rekao da jedna strana firma maline otkupljuje u okolini Šabca i Valjeva po 190 dinara za kilogram", rekao je Radović.
Dodao je da cenu od 250 dinara niko od proizvođača nije prihvatio.
 
On je rekao da je Asocijacija proizvođača malina, u okviru koje je više udruženja, tražila početnu otkupnu cenu od 400 dinara za kilogram, a Udruženje Vilamet 350 dinara po kilogramu.
 
Istakao je da nevreme svaki dan smanjuje rod maline i da će se proizvođači tog voća naredne nedelje dogovoriti koje će mere preduzeti.
  • Miki

    01.06.2024 09:05
    Svake-godine-isto
    Ne mogu da verujem, pa poslednjih 10 godina svake godine u Maju isti naslovi, isti problemi, isti pregovori. Pa jel' to normalno, bre? Opet malinari!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija