Martinović: Ministarstvo poljoprivrede nastoji da odgovori na zahteve poljoprivrednika

Ministarstvo poljoprivrede nastoji da u skladu sa mogućnostima, odgovori na zahteve poljoprivrednika.
Martinović: Ministarstvo poljoprivrede nastoji da odgovori na zahteve poljoprivrednika
Foto: 021.rs
Međutim, samo uz međusobno razumevanje i u saradnji svih zainteresovanih strana, moguće doneti sistemska rešenja koja će dati rezultate, rekao je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandar Martinović, posle sastanka sa predstavnicima sedam udruženja poljoprivrednika Srbije.
 
Martinoviću su, kako je navedeno u saopštenju njegovog kabineta, poljoprivrednici "ukazali na izazove sa kojima se suočavaju pa su razmatrani  budući koraci u pravcu njihovog prevazilaženja".
"Mi smo na veoma zahtevnom evropskom i svetskom tržištu, svaka država pomaže svojim poljoprivrednicima da se izbore sa problemima, to čini i Srbija", rekao je Martinović.
 
Dodao je da država ulaže značajna sredstva u poljoprivredu, više nego ikada ranije, ali da nije moguće sve probleme odmah rešiti.
Zbog toga je, kako je naveo, ključno da se saslušaju svi predlozi, zahtevi i ideje poljoprivrednika i da se nastavi sa dijalogom.
 
Dodao je da će u okviru Ministarstva biti temeljno sagledana situacija, ali da je najvažnije da se prioriteti zajednički odrede i da se, u skladu sa tim, postupa.
 
Dogovoreno je da se sastanak u istom sastavu ubrzo ponovo održi.
 
Sastanku su, pored državnog sekretara u Ministarstvu finansija Saše Stevanovića, prisustvovali predstavnici sedam udruženja poljoprivrednika Srbije: "Stig" Požarevac, "Naše Mleko", "Složni Pidikanci" Bavanište, "Brestovački ratari", "Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije", "Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja" i udruženje "Severni Banat" Kikinda.
  • Brala

    22.06.2024 17:17
    Šta bi sa subvencijama za umatičene ovce?
  • Baba Vanga

    07.06.2024 09:15
    Ma nemoj..jel ti znaš martinoviću uopšte kako izgleda motika i kako je provesti dan na njivi na+30°c???Dali ti znaš uopšte kako izgleda njiva?I dali ti znaš koliko je to crnački posao?Ja ču ti reći,ne znaš naravno!!
  • Zoran Čolić

    07.06.2024 07:20
    Poljoprivreda
    Zna taj preletač mnogo a najviše kako da napuni svoje džepove najviše,a za poljoprivredu kome to još treba ima u Kini

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Kraj ere "petrodolara" - šta to znači?

Zanesena fudbalskom vrevom, svetska javnost je sredinom juna propustila da zabeleži dan koji u budućnosti lako može biti prekretnica u globalnim ekonomskim, time i političkim, odnosima.