Održan još jedan štrajk upozorenja u leskovačkoj Juri

U fabrici Jura u Leskovcu i u ponedeljak je održan jednosatni štrajk upozorenja, a istovremeno su vođeni pregovori između predstavnika Samostalnog sindikata metalaca i poslovodstva te kompanije.
Održan još jedan štrajk upozorenja u leskovačkoj Juri
Foto: 021.rs (ilustracija)
Za utorak je najavljena obustava rada od 6 do 20 sati, a u Juru je stigla i inspekcija rada, jer je prijavljeno da ljudi iz administracije pravljenjem spiskova vrše pritisak na radnike koji štrajkuju.

Predstavnici štrajkačkog odbora su preneli da predstavnici menadžmenta danas nisu bili spremni da prihvate nijedan zahtev, među kojima su obezbeđivanje sredstava za higijenu u toaletima fabrike i povećanje plate od 20 odsto.

Oni su naveli da je to bio samo razgovor sa puno praznih reči, ali ne i konkretnih predloga menadžmenta, a tvrde da je na delu veliki pritisak na radniike, kojima se preti da neće dobiti sadašnje bonuse ako učestvuju u štrajku, iako po zakonu imaju pravo na štrajk.
 
Jednosatni štrajk upozorenja je organizovan i u petak i u njemu je učestvovalo 300 do 400 radnika.
 
Oni su tada predali zahtev za povećanje plate od 20 odsto, obračun bonusa na prisutnost po danu prisutnosti na radnom mestu, povećanje naknade za topli obrok na 400 dinara neto i opredeljivanje dodatnih pet miliona dinara na mesečnom nivou za sredstva za higijenu u toaletima na nivou cele kompanije.

Teme

Jura

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ekonomski tigar, a finansije ranjive

Aleksandar Vučić se često hvali finansijskom situacijom države kojom upravlja, bilo sa premijerske, bilo sa predsedničke funkcije, već tuce godina.