Ratari nezadovoljni razgovorom sa ministrom: Nismo došli da bi čuli da on ima dobru volju

Predstavnici sedam udruženja ratara Srbije nezadovoljni su ishodom današnjeg razgovora sa ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem.
Ratari nezadovoljni razgovorom sa ministrom: Nismo došli da bi čuli da on ima dobru volju
Foto: 021.rs (arhiva)
Ratari ne isključuju mogućnost novog protesta poljoprirednom mehanizacijom na ulicama, rekao je predsednik Udruženja "Stig" Nedeljko Savić.
 
"Tražili smo da Ministarstvo ispuni zahteve koji su dogovoreni prošle gdine sa tadašnjom premijerkom Anom Brnabić i tadašnjom ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković, ali Martinović ništa konkretno nije obećao, već je rekao da ima dobru volju“, naveo je Savić.
Dodao je da su Martinoviću odgovorili da nisu došli da bi čuli da ima dobru volju, već kada će da isplati dogovorene subvencije za deklarisano seme od 17.000 dinara po hektaru i subvencije za razvoj govedarstva, na šta im je on kazao da nema mogućnosti za isplatu.
 
"Martinović je predložio da učestvujemo u javnom slušanju skupštinskog Odbora za poljoprivredu o problemima u poljoprivredi i raspodeli postojećih sredstava iz budžeta“, kazao je Savić.
Dodao je da su predstavnici tih sedam udruženja to odbili i naveli da će sačekati da se završi javno slušanje, najavljeno za sledeću nedelju i da će posle toga biti jasno da li ima novca za isplatu obećanih subvencija.
 
"To javno slušanje nama ništa ne znači, već samo ispunjenje obećanih zahteva zbog kojih smo sklonili traktore sa ulica. Posle to javnog slušanja donećemo konačnu odluku šta dalje, a jedna od mogućnosti je novi protest na ulici“, rekao je Savić.
 
U današnjem razgovoru sa Martinovićem su učestvovali predstavnici udruženja “Stig“, "Naše mleko", "Složni Pidikanci", "Brestovački ratari", "Spas i opstanak Zapadne Srbije", "Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja" i "Severni Banat".
 
Poljoprivrednici su nezadovoljni jer nije isplaćena subvencija za sertifikovano seme od 17.000 dinara i za junice od 100.000 dinara po grlu, nisu upisane parcele u sistem e-agrara na osnovu izjave i po drugom osnovu, nije regulisan rad robne berze i zaustavljen nekontrolisan uvoz mleka.
  • Vlada

    26.06.2024 10:26
    Kada poljorivrednici blokiraju puteve,maltretiraju građane,a kada prosvetari štrajkuju ,onda traže svoja prava.Šteta od blokada je malo kašnjenja i koja litra goriva više,a poljoorivrednici pošteno rade svoj posao.Šteta od štrajkova prosvetara su nam polupismena deca ,nasilje u školama,zatupljene i zaglupljene generacije,a oni ne obavljaju svoj posao pošteno,štrajkuju već 30 godina,šteta nepopravljiva,ali to ne smeta ovim narodu,jer ne vide posledice istog momenta.
  • Stefanovic

    25.06.2024 12:59
    Prosao voz...
    Prosli put ste imali podrsku gradjana, a onda ste izdali sve. A sad cete opet da blokirate puteve i da obicnim ljudima nedate da prodju?! Muka mi je i od vas i od malinara i od prosvetara i od drugih koji svake godine po tradiciji odrzavaju proteste, blokiraju, strajkuju i tako dalje. Preveslace vas opet, a ako budete blokirali puteve, nadam se da ce nekome da pukne film... Ionako ne sluzite nicemu, sve uvozimo.
  • Sinisa

    25.06.2024 11:02
    Podrzava se i brani se proizvodjac nejvece plantaze marihuane u Evropi a maltretiraju se srpski domacini to samo moze u banana drzavi i od sarlatana politicara, na sta smo spali sve sto vredi u ovoj drzavi pati jer su na vlasti nagori soj ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Kraj ere "petrodolara" - šta to znači?

Zanesena fudbalskom vrevom, svetska javnost je sredinom juna propustila da zabeleži dan koji u budućnosti lako može biti prekretnica u globalnim ekonomskim, time i političkim, odnosima.