Mali: Izgradnja 1.500 stanova za "Ekspo 2027" kreće na jesen

Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali najavio je da će na jesen početi gradnja 1.500 stanova za "Ekspo 2027" u Surčinu.
Mali: Izgradnja 1.500 stanova za "Ekspo 2027" kreće na jesen
Foto: 021.rs
"Krećemo na jesen da gradimo stanove, tih 1.500 stanova o kojima je predsednik govorio. Krećemo da gradimo akvatik centar, koji će biti centar vodenih sportova. Odmah nakon toga, kad završimo sve, dakle nakon 2027. godine, gradimo i tematski park", rekao je Mali.
 
On je rekao za Pink da je Ekspo sjajna šansa da predstavimo Srbiju.
"Da predstavimo sve ono što smo uradili u proteklih 15 godina, ali s druge strane i da doprinesemo rastu naše ekonomije i zato smo paralelno sa Ekspom i predstavili ono o čemu je predsednik pre dva dana govorio, a to je program Srbija 2027. Dakle, da nastavimo i iskoristimo sledeće tri i po godine - investicije u putnu infrastrukturu, u železnicu, u škole, u energetiku, u zdravstvo, dakle, u sve ono što podiže kvalitet života građana Srbije i da dođemo do tog nivoa od 100 milijardi evra vrednosti BDP-a 2027. godine", rekao je Mali.
Naveo je i da trenutno na toj lokaciji od 212 hektara ima na stotine mašina i radnika.
 
"Nasipa se zemlja, šipovi su već gotovi za Ekspo, već su krenuli da se postavljaju šipovi za Nacionalni stadion", rekao je Mali.
 
On je istakao da je Srbija prvi kvartal ove godine završila sa 4,7 odsto rasta BDP-a, po čemu smo bili najbrže rastuća ekonomija u Evropi.
  • Ceca

    28.06.2024 00:22
    otimacina u SNSu
    U SNSu frka, squid game, otimacina ko ce da bude veca podguzna muva i domogne se stana. Inace kakve veze ima ekspo sa stanovima??? Izlazu se stanovi na ekspu???
  • Логичар

    27.06.2024 13:18
    Dokle bre više stanovi?!
    Па колико се то краде на становима када само ничу зграде... сваки трећи њихов? Или други?

    Распада се све, Србију хоће да претворе у рудник, а србе у станове да нагурају!
  • Fuj49

    27.06.2024 07:18
    Narod to gleda i ćuti
    Ukrašće para dovoljno i za praunuke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija