Italijanski lanac supermarketa dolazi u Srbiju

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srpsko maloprodajno tržište u naredne dve godine, piše portal Retail Serbia.
Italijanski lanac supermarketa dolazi u Srbiju
Foto: Screenshot (Youtube/Eurospin Hrvatska)
Predstavnici italijanskog lanca već traže lokacije za izgradnju svojih modernih prodajnih mesta, dok su nedavno imali i razgovore sa dobavljačem za opremanje prodavnica u Srbiji.
 
Eurospin poslednjih godina aktivno radi na ekspanziji u Hrvatskoj, a nedavno je otvorio i prve moderne diskonte na Malti.
Eurospin je najveći italijanski diskontni lanac. Osnovan je 1993. godine i poseduje više od 1.200 prodavnica. Nove prodavnice prostiru se na površinama od oko 2.000 kvadratnih metara i poseduju odeljenja mesare, delikatesa, voća i povrća. Eurospin je jedini lanac u Evropi koji prodaje prehrambene artikle isključivo pod svojim brendovima.
 
Tokom 2022. godine kompanija je objavila promet od 9,3 milijarde evra. Za razvoj u Srbiji biće odgovorna filijala Eurospin Eko koja upravlja prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj.
Ovaj portal podseća i na to da je kompanija Retail and More iz Grčke, deo AVE grupe, nedavno preuzela master franšizu Carrefoura i za srpsko tržište. Grčka kompanija razvija plan ulaska na srpsko, ali i na tržišta Severne Makedonije i Albanije sa prodavnicama francuskog trgovca. Nezvanično, prvi Carrefour supermarketi u Srbiji mogli bi da budu otvoreni već u drugoj polovini sledeće godine.
  • Krle novosadski

    03.07.2024 10:40
    Okupacija u 28 slika ....
    Konkurencija i čišćenje domaće proizvodnje je primarno za ovu vlast, a radna snaga tj, Vi, poštovani sugrađani ste svedeni na namotače kablova i robote dok se oni ne ustale, tada slede otkazi i problemi.
    "Bambi" jedan od ponosa naše prehrambene industrije ode kao šibica.
    Sigurno od opuška, ma hajde, treba giganta skloniti i napraviti mesta za strane proizvođače, kao ŠTO SMO PRODALI NAJBOLJE IZVORE PIJAĆE VODE I NAJPLODNIJU ZEMLJU, VOJVODINU, ŠTO SE NIKADA SLOVENAC NE BI DOSETIO JER JE ZABRANU PRODAJE PIJAĆE VODE STAVO U U S T A V, KAO NAJVIŠI PRAVNI AKT. Kako ne bi razne skupštine radile po diktatu .......pojedinaca.
  • Fića

    02.07.2024 08:43
    Šta smo postali...?
    Postali smo obično potrošačko tržište za evropske proizvođače, a sopstvene ubrzano gasimo (ili gazimo)...!
  • Zoi

    02.07.2024 07:41
    Dobro je nešto novo ali da bude kvalitetno. Mi umesto da proizvodimo hranu dozvolili smo da se zemlja zapusti, a narod tumara kao i mladi uz dobru organizaciju sve bi moglo napr. radne akcije uz nadoknadu i druženje mladih. Treba zaustaviti betoniranje iskopavanje. Bez hrane se ne može a uslovi postoje . Ovi iz SNS-a su porediti na čelu sa vrdalamom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Kraj ere "petrodolara" - šta to znači?

Zanesena fudbalskom vrevom, svetska javnost je sredinom juna propustila da zabeleži dan koji u budućnosti lako može biti prekretnica u globalnim ekonomskim, time i političkim, odnosima.