Ambasador Kine: Sporazumom sa Srbijom očekujemo veći izvoz automobila, litijumskih baterija...

Ambasador Kine Li Ming izjavio je da će Sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Kine stvoriti povoljnije, pogodnije, transparentnije i stabilnije poslovno okruženje za preduzeća u Kini i Srbiji.
Ambasador Kine: Sporazumom sa Srbijom očekujemo veći izvoz automobila, litijumskih baterija...
Foto: Pixabay
Kako je rekao za Politiku, sporazum će dati novi zamah izgradnji zajednice Kine i Srbije sa zajedničkom budućnošću u novoj eri.
On je ukazao da je Srbija nastupala kao počasni gost na kineskom međunarodnom sajmu uvoza i da mu je rečeno da očekuju da će se "više srpskih proizvoda pojaviti na policama kineskih radnji i na trpezama ljudi nakon stupanja na snagu Sporazuma".
Ambasador Li Ming istakao je da se očekuje da će se nakon stupanja sporazuma na snagu kineski izvoz automobila, fotonaponskih modula, litijumskih baterija, telekomunikacione opreme, mašina i drugih proizvoda u Srbiji dodatno proširiti, dok se očekuje da Srbija tamo izvozi vina, meso, mlečne proizvode, voće i orašaste plodove.
  • Mirko

    02.07.2024 11:10
    Bice svega kako bi sprecili nas ulazak u EU.

    Ovako im odgovara jer smo na vratim EU i preko nas mogu da plasiraju sve
    a ulaskom i posajanjem EU clanice vise ne bi mogli da sviraju kako hoce...
    ni Kinezi a ni domace prodane duse.

    Ulazak u EU je ulazak u ekonomski sistem gde igras po pravilima ako hoces
    para iz zajednicke kase.
    Ovako jos mozemo da vradamo, malo Rusija malo Kina.
    I tako dok zemlja ne opusti jer babe i dede se ne razmnozavaju.
    Naucno dokazano :)
  • Milan

    01.07.2024 16:44
    @Temerinac
    Nije BDP Kine 35 triliona vec 19, dok je EU 17 triliona, pre nego sto krenes da saljes bilo koga na robiju prvo se informisi i ne pricaj napamet. Drugo to koliko jedna zemlja ima BDP nema nikakve veze sa uvozom i izvozom, mi u zemlje EU imamo preko 65 procenata izvoza dok je Kina na 3 posto. Pitanje je da li nesto njima treba sto mi imamo ili je vise ovo njima da pokupe kajmak jer su im nasi rasprodali sve.

  • Džukela

    01.07.2024 12:42
    @Temerinac - Površno i glupo razmišljanje, vidi se da si (sendvičar) iz Temerina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Kraj ere "petrodolara" - šta to znači?

Zanesena fudbalskom vrevom, svetska javnost je sredinom juna propustila da zabeleži dan koji u budućnosti lako može biti prekretnica u globalnim ekonomskim, time i političkim, odnosima.