Vučić: Nema nikakve zabrane izvoza ulja u Crnu Goru, to je bratski narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne postoji nikakva odluka o zabrani izvoza jestivog ulja za Crnu Goru i istakao da Crna Gora ne treba da brine ako joj zatreba ulje.
Vučić: Nema nikakve zabrane izvoza ulja u Crnu Goru, to je bratski narod
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Vučić je rekao da je Srbija u prvih šest meseci 2023. godine izvezla u Crnu Goru 3,5 miliona litara rafinisanog jestivog ulja, a u prvih šest meseci ove godine 5,7 miliona litara, što je povećanje od 62 odsto.
 
On je dodao da ne želi da se obazire na kampanju koju vode Vijesti i ministar ekonomskog razvoja Crne Gore i da ne želi da komentariše medijske napise da oni to dalje prodaju Tirani i Prištini.
Vučić je dodao da Srbija proizvede 780.000 tona suncokreta, a 70 miliona litara ulja potrebno je za domaću potrošnju.
 
Srbija može da izveze neometano 85 miliona litara ulja, rekao je Vučić i dodao da je Crna Gora prošle godine potrošila 8,7 miliona litara ulja.
 
"Naše rezerve su veće od cele jednogodišnje potrošnje Crne Gore. Nikada ne moraju da brinu ako im zatreba. Srbija ima u rezervi da podmiri jer je to bratski narod", rekao je Vučić i dodao da Srbija trenutno ima 11 miliona litara rafinisanog ulja u rezervama. 
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović poručio je danas da nema nikakvih problema ili zabrane izvoza jestvog ulja u Crnu Goru, što je jasno naznačeno ministru ekonomskog razvoja te zemlje Niku Đelošaju.
 
Izuzetno nekorektan napad i manipulacija oko pitanja trgovine uljem, navodi se u pisanoj izjavi Momirovića.
 
"Jasno sam rekao ministru ekonomskog razvoja Niku Đelošaju da nema nikakvih problema sa izvozom ulja u Crnu Goru. Mi trenutno sagledavamo sopstvene zalihe kako bi u slučaju nepredviđenih okolnosti i potencijalnih poremećaja na tržištu imali dovoljne količine za naše građane", zaključio je Momirović. 

Teme

ulje
  • Mitar

    06.07.2024 01:09
    naslov
    To nije bratski narod!!!
    Treba im uvesti vize,takse,veće poreze,skuplje skolovanje i lecenje!!!!!!
    Pa neka idu kod mila,rame i kurtija da se,skoluju,lece i rade.
  • Istok Zapad

    05.07.2024 07:44
    Bratski , priznali Kosovo ...
  • zgađen

    05.07.2024 07:25
    Jasno?
    Vrhovni poglavica je rekao. Haug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija