Nekada su šili Levi's farmerice: Varaždinski Varteks odlazi u stečaj

Varaždinsko tekstilno preduzeće Varteks, koje je u blokadi već gotovo 60 dana, odlazi u stečaj.
Predsednik Uprave Karlo Koprek rekao je da će odluku o tome hoće li se pokretanje stečaja ubrzati ili će se dogoditi po automatizmu doneti radnici. On je najavio sastanak u ponedeljak.
 
Nadzorni odbor varaždinskog tekstilnog preduzeća Varteks u petak je, sa tri glasa 'za' i dva 'protiv', dao saglasnost upravi, odnosno njenom jedinom članu Karli Kopreku, da se pokrene stečaj.
"Varteks je sa narednim ponedeljkom već preko 60 dana u blokadi, tako da više nema ni izbora. Nakon 60 dana blokade, FINA u određenom trenutku automatski podnosi zahtev za otvaranjem stečajnog postupka", naveo je Koprek.
 
On kaže da bi radnici, ukoliko bi se čekalo da FINA sprovede postupak, u sledećih mesec, dva ostali bez primanja.
"Ja sam predložio Nadzornom odboru da se odobri pokretanje stečaja što pre i da ga pokrenemo sami, budući da smatram da je to sada u najboljem interesu radnika i društva Varteks, kako radnici u međuvremenu ne bi ostali bez prihoda i kako ne bi izgubili celokupnu maloprodajnu mrežu", izjavio je Koprek.
 
Kaže i da bi nakon što bi se otvorio stečaj, Varteks ponovo od tih prihoda mogao redovno da plaća najam prostora, gas, struju, plate, ali i sve ostale troškove.
 
"Iako sam dobio potrebno odobrenje Nadzornog odbora, još ne nameravam da donesem takvu odluku i podnesem zahtev, dok sa radnicima ne popričam o svim aspektima te odluke i dok zajedno ne donesemo odluku koja je u njihovom najboljem interesu", naveo je Koprek.
 
On je rekao da će se sastanak sa radnicima, kojih je u Varteksu trenutno 549, održati u ponedeljak i da Uprava Varteksa neće pokretati stečaj ukoliko radnici ne budu sa tim saglasni. 
 
U slučaju njihove saglasnosti, zahtev će pokrenuti tokom iduće sedmice.
  • Djordje

    15.07.2024 12:27
    Levis
    Nekada je sve bilo lepše, sećam se 80 godina kada kuplm levis za neke normalne, a sada su 120 evra, pa ih uzimam na rate. HVALA
  • Ssy

    07.07.2024 20:05
    Nije bitno, al' je važno
    Mario
    Vodnjan
    VIKO Varazdin pravio je cipele za radnike na gradilistima a stric je iz Pule narucivao cizmice za prve rosule na 3 tocka linijski davne 1985 godine.

    U srpskom jeziku ne postoji reč "rošule". Probajte da koristite "rolšue".
  • Bojan

    07.07.2024 15:58
    Čudim se čudom
    @Nikola K
    - Da, tako je, uz napomenu da je Beko otprilike u isto vreme kupio licencu engleskog Lee Cooper.
    PS. Interesuje me samo kakvi odn. čiji bolesnici su ti dali minuse !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ekonomski tigar, a finansije ranjive

Aleksandar Vučić se često hvali finansijskom situacijom države kojom upravlja, bilo sa premijerske, bilo sa predsedničke funkcije, već tuce godina.