U Britaniji se na svakih 25 minuta postavi jedan punjač za električna vozila: Sad ih ima 930.000

U Velikoj Britaniji je krajem juna bilo instalirano 930.000 punjača za električna vozila, ali većina njih je instalirana u domovima i poslovnim prostorijama, dok je javnosti dostupno 65.000 punjača.
U Britaniji se na svakih 25 minuta postavi jedan punjač za električna vozila: Sad ih ima 930.000
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako se navodi u izveštaju lobističke grupe "ChargeUK", na svakih 25 minuta se u Britaniji instalira po jedan punjač za EV.
 
Mnogi vozači se uzdržavaju od prelaska na električni automobil i zbog bojazni da neće imati na raspolaganju dovoljno punjača, ali njihovi strahovi nisu opravdani, izjavila je izvršna direktorka "ChargeUK" Viki Rid.
"Britanski sektor koji obezbeđuje punjače za EV je za nešto više od jedne decenije postao glavni igrač u zelenoj ekonomiji i obezbeđuje infrastrukturu na koju se danas oslanja više od milion vozača električnih automobila", navela je Rid.
Na putevima u Velikoj Britaniji se prema Društvu proizvođača i trgovaca motora trenutno kreće 1,1 milion električnih vozila, uključujući 167.000 automobila prodatih u prvoj polovini ove godine.
 
Udeo prodatih EV u celokupnoj prodaji automobila u Britaniji iznosi 16,6 odsto, prenosi Gardijan.
  • Danas

    16.07.2024 09:50
    Pitam se
    Pitam se zasto tolika bojazan za punjace? Ja vec 3 godine vozim manji auto na struju, i mislim da je strah od manjka punjaca preterana. Ako idemo na duze putovanje onda uzmemo dizelasa, ali za svaki dan je nas auto na struju stvarno dovoljan, i moze se puniti kuci bez problema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija