Sprema se štrajk u Diznilendu

Hiljade radnika Diznijevog tematskog parka i odmarališta u Kaliforniji izjasnilo se za štrajk zbog odugovlačenja pregovora o ugovoru vezanim za uslove rada.
Sprema se štrajk u Diznilendu
Foto: Pixabay
Saglasnost o štrajku postignuta je velikom većinom – skoro 99 odsto članova, saopštila je koalicija četiri sindikata, koja predstavlja 14.000 Diznijevih vozača, prodavaca, čuvara, proizvođača slatkiša, prodavaca karata, radnika na parkingu i drugih zaposlenih, javlja AP.
Lideri sindikata će sada imati opciju da pozovu u štrajk u slučaju da ne budu u mogućnosti da pregovaraju o novom ugovoru sa upravom Diznilenda, a pregovarači se vraćaju za sto od ponedeljka.
Članovi sindikata Diznilenda su od aprila u pregovorima o povećanju plata, bezbednosnim merama i drugim zahtevima, navodi AP.
  • Veljko

    21.07.2024 21:33
    Ono kad su Miki i Paja ozbiljniji sindikalci od srpske radničke klase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija