Američka kompanija odustala od litijumskog projekta u Juti zbog najave novog zakona

Kompanija za vađenje minerala Kompas minerali, koja posluje na Velikom slanom jezeru u SAD, objavila je da odustaje od litijumskog projekta.
Američka kompanija odustala od litijumskog projekta u Juti zbog najave novog zakona
Foto: Pixabay
Kako javlja Foks 13, ta kompanija je u izveštaju deoničarima navela da je litijumski razvojni tim u Ogdenu raspušten i da projekat neće biti nastavljen.
 
"Okruženje oko našeg litijumskog projekta danas je znatno drugačije od onog od pre nekoliko godina, kada smo ga započeli. Prosta činjenica je da su regulatorni rizici znatno porasli u vezi sa ovim projektom. Kada se uzmu u obzir i druge promene u komercijalnom svetu, postalo je jasno da su rizici povratka na projekat neodgovarajući da bi se opravdala investicija", navela je kompanija, prenosi nova.rs.
"Regulatorni rizici" mogu da se odnose na zakon koji se tiče vađenja minerala, o kojem se govori u Skupštini Jute, u pokušaju da se zaštiti Veliko slano jezero.
 
Predlog zakona republikanca Kejsija Snajdera stavio bi prioritet na dovod vode u jezero, čiji nivo je pao na istorijski minimum 2022. 
"Kompas minerali će nastaviti da prate i učestvuju u zakonodavnim i regulatornim procesima u Juti, kako bi dugoročno očuvali litijumske potencijale u svojim operacijama u Ogdenu", saopštila je kompanija.
 
Ona je investirala, kako navodi Foks 13, 77 miliona dolara u taj projekat.
  • Ahil

    22.07.2024 12:27
    ....
    A da skokne Solc malo do njih?Da im objasni kako je to za njih razvojna sansa,a da ce Nemacka biti garant ispunjenja ekoloskih normi i da oni,naravno,u to poveruju?!Ma lako je glupake ubediti ....
  • Ja

    21.07.2024 16:40
    Sto da kopaju kad im se pruza na tacni u nedodjiji Srbiji!!!
  • Srbislav

    21.07.2024 14:19
    Tako se radi u državama koje donete zakone poštuju i sprovode u najboljem interesu sopstvenog naroda. A kod nas , sve obrnuto i protiv interesa sopstvenog naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija