Pokrenuta nova privatizacija Jugoslovenskog rečnog brodarstva

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) sa sedištem u Beogradu.
Pokrenuta nova privatizacija Jugoslovenskog rečnog brodarstva
Foto: 021.rs
Početna cena za prodaju kapitala iznosi 29,2 miliona evra, prenosi eKapija.
Prema objavi Ministarstva, pravo na učešće u postupku imaju domaća pravna lica koja ispunjavaju kvalifikacione uslove, uključujući ostvareni poslovni prihod od najmanje dve milijarde dinara i posedovanje najmanje 15 registrovanih teretnih potisnica.
 
Rok za podnošenje prijava je 13. avgust, a ponude će biti otvorene dan kasnije.
JRB ima dugu tradiciju u prevozu tereta unutrašnjim plovnim putevima, a 99,98 odsto u vlasništvu Republike Srbije od 2010. godine, posle raskida ugovora o prodaji tog preduzeća kompaniji EDDSG.
 
Na sajtu JRB navodi se da ta kompanija pripada grupi od pet najvećih brodarstava na Dunavu, dok u pogledu međunarodnog transporta unutrašnjim plovnim putevima zauzima ubedljivo prvo mesto u zemlji.
  • Rade

    24.07.2024 16:59
    Firma koja bez kreditiranja države nemoze da funkcioniše brodovi vrede koliko i staro gvozdje jedina vrednost je poslovna zgrada i njena lokacija sve ostalo je bezvredno
  • Mare

    24.07.2024 08:20
    uništiće i to kao i dunav grupu agregati, ne interesuju ovde nikoga brodovi, već nekretnine koje firma ima.
  • 313z

    24.07.2024 07:35
    BizMismen
    Sad će da se pojavi Aca Bosanac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija