Ipak još ništa od privatizacije Jugoslovenskog rečnog brodarstva: Poništen poziv, ne zna se zašto

Ministarstvo privrede je bez obrazloženja poništilo javni poziv za privatizaciju Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) sa sedištem u Beogradu.
Ipak još ništa od privatizacije Jugoslovenskog rečnog brodarstva: Poništen poziv, ne zna se zašto
Foto: 021.rs
Ministarstvo je 23. jula objavilo poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala JRB, ali je samo dan kasnije odustalo od ovog koraka.
Početna cena kapitala na ovom pozivu iznosila je 29,2 miliona evra.
 
Iako je ministarstvo promenilo ovu odluku, JRB se na sajtu i dalje navodi u vladinim planovima za privatizaciju za koju je moguća objava poziva u tekućoj godini.
JRB ima dugu tradiciju u prevozu tereta unutrašnjim plovnim putevima, a 99,98 odsto je u vlasništvu Republike Srbije od 2010. godine, posle raskida ugovora o prodaji tog preduzeća kompaniji EDDSG.
 
Na sajtu JRB navodi se da ta kompanija pripada grupi od pet najvećih brodarstava na Dunavu, dok u pogledu međunarodnog transporta unutrašnjim plovnim putevima zauzima ubedljivo prvo mesto u zemlji.
  • NSadjanin

    26.07.2024 10:34
    Moraju da odloze, nisu se namestili ko ce da pazari i cime. Cek da nesto pokradu, pa ce i to resiti. Nasim parama kupuju za sebe. Privatizovali celu Srbiju. O onom lopovluku konverzije zemljista da ne pricam. Pokupovali propale firme, resili sve, konverzija i gradjevinsko zemljiste za dzaba. Jer ko je hteo lud da kupuje neke propale firme kad nisi mogao nista sa zemljistem, ali oni su znali sta ce odraditi.
  • Mico

    26.07.2024 09:00
    Mico
    Ovi sve privatizuju! Zar nemoze da se preinači u državnu firmu ako imamo industriju i ojačamo? Srpsko recno brodarstvo! Srbiju kako vode 30 godina moja baba koja je bila nepismena bolje i produktivnije bi je vodila! Najlakše je rasprodati i zato smo na samom dnu dna kao Država i Narod u ogromnim dugovima zbog kojih će mo ostati bez Zemlje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija