RGZ objavio podatke o vrednostima stanova i garaža: Svaki građanin može da proveri

Republički geodetski zavod (RGZ) objavio je podatke o procenjenim vrednostima svih garažnih mesta i stanova u porodično stambenim zgradama.
RGZ objavio podatke o vrednostima stanova i garaža: Svaki građanin može da proveri
Foto: Pixabay
"Svaki građanin Srbije sada može potpuno besplatno da proveri procenjenu vrednost svoje imovine, bez potrebe za angažovanjem procenitelja ili oslanjanjem na netransparentne procene", navodi se u saopštenju.
Ta inicijativa je deo projekta masovne procene vrednosti nepokretnosti, realizovanog u saradnji sa Svetskom bankom kroz projekat "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji".
Istaknuto je da se metodologija masovne procene zasniva na međunarodnim standardima i osigurava visoku pouzdanost procenjenih vrednosti.
 
"Dostupnost ovih informacija će doprineti pravednijem tržištu nepokretnosti i većem poverenju građana", ističe se u saopštenju RGZ.
  • C

    01.08.2024 08:41
    C
    Svaku nekretninu kao i sve u životu vrednost ocenjuje potražnja i nista vise! Moze se staviti neka prvobitna cena od koje se kreće ali to nikada nemoze biti merodavno! Garaže u NS su poskupele i nista nemozes naći u novogradnji ispod 35 hiljada eura pa navise! Rentiranje nema ispod 300 evra kao i ima potražnje non stop! A vi sada izracunajte koliko bi bila cena jedne Garaze koja ti donosi zaradu. Ovaj cenovnik RGZ služi samo za prevaru i nista vise!
  • Samo posmatram

    01.08.2024 07:19
    Eto, kako “balon” najbolje naduvati, da slučajno investitorima ne “padne” zarada, a time i državi porez.
  • rale

    01.08.2024 06:26
    Po nalogu svetske banke katastar izmislio koliko vredi imovina građana, kako bi posle političari uzimali kredite i isplaćivali kamate od te iste banke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.