Vesić: Vozom će se putovati iz Novog Sada do aerodroma

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić izjavio je da se planira izgradnja železničkog saobraćaja koji će voditi do aerodroma "Nikola Tesla".
Vesić: Vozom će se putovati iz Novog Sada do aerodroma
Foto: 021.rs
Kako je izjavio, ova investicija biće moguća u okviru projekta Ekspo, preko kog će biti izgrađena pruga između Zemun polja i Nacionalnog stadiona.
Ova pruga, kako je objasnio Vesić, povezaće Zemun polje sa kompleksom budućeg sajma, aerodromom i centrom Surčina. Brzina vozova koja će biti moguća je 120 kilometara na čas.
 
"Time Srbija ispunjava važno novo pravilo da glavni aerodromi sa više od 12 miliona putnika godišnje, moraju biti povezani železnicom na velike udaljenosti", istakao je on.
Dodao je da će "već za nekoliko godina" biti omogućeno putovanje iz Novog Sada do beogradskog aerodroma.
 
"A kada bude završena brza pruga od Beograda do Niša, kojom će se putovati 100 minuta, i iz Niša će se železnicom moći doći do 'Nikole Tesle'", naglasio je ministar.

Komentari 52

  • Goca B.

    11.08.2024 22:05
    Brze pruge
    Kada ce Zrenjanin dobiti brze pruge za Novi Sad i Beograd.I mi zasluzujemo isto ko i Beofradjani i Novosadjani.Gradjani smo desetog reda...
  • Gussar

    06.08.2024 12:22
    Voz do aerodroma
    Uvešće oni ne Soko,već neki oblik oklopnog voza,kojim bi što iz BG ,što iz NS "Elita" sadašnje srpske polit.scene sa svim trabantima,bezbedno stigla na ukrcaj za bežaniju...al neće da može,Đuro prati situaciju i izveštava
  • Ljubiša

    06.08.2024 11:12
    Ne tako brzo
    Nemojte odmah voz do aerodroma da se prvo naviknemo na čist vazduh i čistu pijaću vodu u Zrenjaninu! Od previše napredka može da se rikne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ilon Mask na putu da postane prvi bilioner

Ilon Mask je trenutno najbogatija osoba na svetu, s neto bogatstvom od 251 milijardu dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, a na putu je da postane prvi bilioner.