Američka vlada podnela novu tužbu protiv Tiktoka

Američka vlada podnela je novu tužbu protiv Tiktoka, optužujući tu kinesku kompaniju za nezakonito prikupljanje podataka o deci u slučajevima kada su roditelji pokušali da izbrišu naloge svoje dece.
Američka vlada podnela novu tužbu protiv Tiktoka
Foto: Pixabay
Ministarstvo pravde saopštilo je da je praksa te društvene mreže da masovno zadire u privatnost dece, pišeBBC.
 
Zvaničnici su rekli da su Tiktok i matična firma "ByteDance" ponovni prestupnici, jer je sličan slučaj pokrenut 2019. godine.
Tiktok je osporio tvrdnje i rekao da je ponosan na svoje napore da zaštiti decu. Kompanija je navela da je proaktivno uklonila maloletne korisnike i da su dobrovoljno postavili zaštitu, poput ograničenja vremena pred ekranom i dodatne zaštite privatnosti za maloletnike.
 
Ova žalba dodatno pojačava pritisak na Tiktok i "ByteDance", koje su se već u zategnutim odnosima sa Amerikom zbog zakona koji preti da zabrani kompaniji da posluje u SAD.
Ministarstvo pravde SAD zatražilo je prošle subote od američkog Apelacionog suda da odbije pravne prigovore kompanije "ByteDance" na odluku vlade SAD da ta kompanija mora da proda Tiktok do 19. januara ili da se suoči sa zabranom na američkom tržištu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.