Vlada odobrila potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za EPS: Predviđen i Fond solidarnosti

Vlada Srbije je danas ovlastila ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović Handanović da potpiše Poseban kolektivni ugovor za Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije (EPS).
Vlada odobrila potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za EPS: Predviđen i Fond solidarnosti
Foto: 021.rs
To je  saopšteno posle sednice Vlade.
 
Taj ugovor danas će sa ministarkom potpisati predstavnici Sindikata radnika EPS-a.
Novim kolektivnim ugovorom, kako je istaknuto u saopštenju, unapređena su prava zaposlenih.
Kako je navedeno, jedna od prednosti usvojenog kolektivnog ugovora je ponovno funkcionisanje Fonda solidarnosti koji omogućava pružanje pomoći zaposlenima za lečenje.
 
Najavljeno je formiranje posebne petočlane komisije u kojoj će biti predstavnici Vlade, poslodavca i sindikata.

Teme

EPS
  • Maja

    05.08.2024 11:03
    Ovima nikad nije dosta.Ako iko krade na veliko to su oni.Nema brojila koje na razne nacine nisu oštetili.Redovi za reklamacije su svakodnevno podugacki.Po pravilu ih ignorisu. Iz tih silnih miliona koje su tako stekli ne mogu da izdvoje za fond za pomoć bolesnim radnicima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.