Direktor Beogradske berze podneo ostavku, javnost obavestio preko LinkedIn-a

Izvršni direktor Beogradske berze Ivan Leposavić saopštio je da podnosi ostavku na tu funkciju, nakon što manje od godinu dana proveo na čelu te organizacije.
Direktor Beogradske berze podneo ostavku, javnost obavestio preko LinkedIn-a
Foto: Pixabay
Leposavić je ostavku najavio na društvenoj mreži LinkedIn, gde je naveo da mu je bila čast da radi u Beogradskoj berzi, da je to iskustvo za njega bilo "izuzetno dragoceno i inspirativno", kao i da je ponosan na postignute rezultate, objavila je Nova ekonomija.
"Ovu odluku sam doneo u svetlu novih profesionalnih izazova i prilika kojima planiram da se posvetim u narednom periodu. Želim da izrazim zahvalnost na ukazanom poverenju i prilici da u ovoj ulozi doprinesem pozitivnim promenama na Berzi. Uveren sam u svetlu budućnost Beogradske berze i verujem da će nastaviti da se razvija i postane ključna tačka razvoja tržišta kapitala", naveo je Leposavić.
Ostavka se dešava u trenutku nakon što je Ministarstvo finansija, zajedno sa Svetskom bankom, nedavno pokrenulo projekat razvoja tržišta kapitala u Srbiji, a najavljeno je da će se trgovanja odvijati preko Beogradske berze.
 
Leposavić je na funkciju izvršnog direktora stupio 1. septembra 2023. godine, što znači da je njegov "mandat" trajao nepunih godinu dana.
 
Njegov prethodnik Siniša Krneta je u julu 2023. godine na istoj društvenoj mreži objavio da se povlači sa mesta izvršnog direktora Beogradske berze, na kojem je proveo osam godina.
  • име

    07.08.2024 00:10
    LinkedIn

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.