Rok za prijave poljoprivrednika za subvencije produžen do kraja avgusta

Rok za podnošenje prijava poljoprivrednika za subvencije u okviru programa IPARD 3 produžen je do 30. avgusta.
Rok za prijave poljoprivrednika za subvencije produžen do kraja avgusta
Foto: Pixabay
Program IPARD III objavljen je 23. februara, a prethodni rok za podnošenje zahteva za subvencije za "Meru jedan" bio je do ponedeljka 12. avgusta. 
Kako je objavljeno na sajtu Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljorivrede, predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u izgradnju objekta, izgradnju objekta sa opremanjem tog objekta ili podizanje novog. 
Takođe, subvencije se odobravaju i za obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, podizanje novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala voća, kao i novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala grožđa. 
 
Investicije u nabavku opreme takođe mogu biti predmet ovog javnog poziva, ali samo u okviru investicije u izgradnju objekata, odnosno investicije u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.
 
Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva.
  • BaNana

    10.08.2024 14:28
    Koje crne subvencije za mafiju koja unistava selo? Vi poljoprivrednike zamisljate kao baku i deku na traktorcetu koji ceo dan kopaju. Ovo su bogate "gazde" koje su unistile male seljake, iscrpele zemljiste, uzurpirale drzavnu zemlju, danonocno terorisu ljude pucnjavom iz topova, uzurpiraju i travnjske i puteve mehanizacijom. U ja im dajem baksis za to je l? Ko ce meni da subvencionise da se iselim odavde, da ne trpim ovo jer mi ugrozava zdravlje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.