Osiguravači spremaju milione dolara odštete zbog otkazivanja koncerata Tejlor Svift

Osiguravači će se suočiti sa milionima dolara odštetnih zahteva nakon što su tri koncerta Tejlor Svift u Austriji otkazana zbog osujećenog terorističkog napada.
Osiguravači spremaju milione dolara odštete zbog otkazivanja koncerata Tejlor Svift
Foto: Beta/AP
Nekoliko osiguravajućih kuća će podeliti teret, naveli su izvori uključeni u osiguranje njene turneje.
 
Koncerti u Beču su otkazani ove nedelje nakon što je planirani napad na stadionu Ernst Happel bio sprečen. Očekivalo se da će oko 195.000 gledalaca prisustvovati, pri čemu su mnogi putovali iz inostranstva kako bi videli američku pop zvezdu, prenosi Rojters.
Barracuda Music, organizator koncerata, saopštio je da će svim kupcima ulaznice biti refundirane u roku od deset dana. Organizator nije bio odmah dostupan za komentar u vezi sa osiguravajućim aranžmanima.
 
Tejlor Svift je popularna među osiguravačima jer retko kad otkazuje koncerte, rekao je izvor iz osiguravajuće industrije. Njena popularnost i uspeh znače da bi većina specijalizovanih osiguravača za otkazivanje događaja bila uključena u pokrivanje njene turneje, rekao je jedan od izvora. Izvori su tražili da ostanu anonimni zbog poverljivosti klijenata.
Organizatori velikih sportskih i zabavnih događaja obično kupuju osiguranje za otkazivanje događaja preko osiguravajuće kuće Lojd iz Londona. Portparol Lojda iz Londona potvrdio je da se osiguranje za otkazivanje događaja nudi u Lojdu, ali nije mogao da komentariše specifične polise.
 
Militantni napadi često su isključeni iz polisa za otkazivanje događaja, ali osiguranici obično kupuju dodatno pokriće protiv njih ili pretnje od njih. 
 
"Samostalna polisa osiguranja za otkazivanje zbog terorizma bi se aktivirala klauzulom o terorističkom aktu ili pretnji u okviru polise, jer je poznat potencijalni teroristički događaj", saopštila je brokerska kuća Tysers.
 
Osiguranje za otkazivanje događaja obično pokriva i odlaganje, premeštanje događaja na drugu lokaciju, iznajmljivanje prostora, isplatu izvođača i prodaju karata.
 
Procene govore da će turneja Tejlor Svift "Eras" generisati skoro dve milijarde dolara od prodaje ulaznica. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.