Šef proizvodnje u BMW: Električni automobili da dobiju posebnu traku na auto-putu, besplatan parking

Šef proizvodnje u BMW Milan Nedeljković predložio je da e-automobili dobiju posebnu traku na auto-putevima, povlašćen pristup gradskim centrima kao i besplatan parking.
Šef proizvodnje u BMW: Električni automobili da dobiju posebnu traku na auto-putu, besplatan parking
Foto: Pixabay
Kako je rekao, sve to je kako bi se poboljšala prodaja e-vozila.
 
Nedeljković je u članku objavljenom u subotu u novinama Münchner Merkur zaključio da bi kupci sigurno razmislili o prelasku na e-automobil "kada bi ih u gužvi takva vozila stalno obilazila", preneo je SeeBiz.
Ocenio je da bi takav povlašćeni tretman bio alternativa planiranoj zabrani motora sa unutrašnjim sagorevanjem u EU, a smatra i da državni podsticaji za kupovinu e-vozila dugoročno "nisu razumni".
 
"Uprkos kritikama na račun Nemačke kao proizvodne lokacije, BMW ovde značajno povećava proizvodnju", rekao je Nedeljković, koji je i član uprave čuvene kompanije, i naveo da će BMW ove godine u Nemačkoj proizvesti više od milion automobila.
Podsetio je da je ta kompanija uložila pet milijardi evra u nemačke pogone u poslednjih pet godina i da je profitabilna ali i da se suočavaju sa sve manje konkurentnim uslovima poslovanja, zbog birokratije, skupe energije i visokih troškova proizvodnje.
 
"Industriji je takođe potrebna čvrsta mreža saobraćajnica, pouzdana železnička usluga i digitalna infrastruktura. Trenutno, međutim, doživljavamo egzodus industrijskih kompanija, posebno među preduzećima srednje veličine i među dobavljačima, a ono što nam je potrebno je upravo suprotno tome - i to je korišćenje novih tehnologija", poručio je Nedeljković u tekstu za Münchner Merkur.
  • Antibot

    15.08.2024 09:39
    Auto na drva
    Tojota je prosle godine prodala oko 11,5 miliona automobila od toga je 0.95% elektricnih,tj. manje od 1 %. Toliko o buducnosti automobilske elektro industrije.
  • Сеновић

    14.08.2024 13:43
    Паркинга и трака на а-путу ни онако нема. Све и да вам направе све посебно, можда тада укапира власник еа да је то превара века.
  • Sanja

    12.08.2024 17:37
    Čitam komentare na fb stranicama nemačkih portala koji su objavili ovu budalaštinu (blam što je naše gore ovo izjavio) i nijedan komentar koji podržava ovu ideju. Generalno Nemci su vrlo protiv električnih vozila, a oni koji su ih kupili jedva čekaju da ih se otarase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.