Komnenić (EDS): Potrošnja struje povećana za 30 odsto

Direktorka Elektrodistribucije Srbije (EDS) Biljana Кomnenić izjavila je da je potrošnja električne energije za oko 30 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.
Komnenić (EDS): Potrošnja struje povećana za 30 odsto
Foto: 021.rs
Ipak, ističe da je elektrodistributivni sistem u zemlji stabilan. Istakla je i da je potrošnja struje u avgustu manja nego u julu.
 
Ocenila je da elektroenergetski objekti dobro funkcionišu i pored toga što su prosečne temperature i za oko 15 stepeni više nego u istom periodu 2023. godine.
"Navigacija u automobilu nam je zakazala zbog velike vrućina, pa me još više raduje što naše trafostanice, u kojima ima i osetljive opreme, pokazuju pouzdanost i u ovim tropskim danima. Bez obzira na to, ekipe su spremne da reaguju ako za to bude potrebe", rekla je Кomnenić, saopštio je EDS.
Dodala je da su ekipe EDS 24 časa dežurne i mobilne, sa povećanim brojem ljudi i po potrebi veoma brzo izlaze na teren.
 
"Insistiramo na tome da nose svu zaštitnu opremu, od šlemova, preko rukavica i svega što je neophodno za bezbedan i zdrav rad, iako su temperature visoke. Ta pravila su striktna, a sada sam se uverila da ih svi poštuju. Кoristim priliku da elektromonterima koji su ovde zahvalim lično, a svima u Srbiji putem medija odam priznanje na požrtvovanom radu u ovim vanrednim, teškim uslovima", kazala je Кomnenić.
  • *

    18.08.2024 23:29
    Računi opet kasne? Ko je uopste pitao gradjane da li zele da njihove strujomere ocitavaju tamo neki levaci ? Prosli mesec dva momka nemaju vise od 25 jedan ocitava drugi sedi na stepenicama i gleda u telefon...i onda stigne neocitano brojilo...
  • MiRa

    17.08.2024 13:40
    tezak lopovluk
    Satovi nisu ocitani od maja. Prosli racun pise 0 potrosnje...Cekaju da prodje leto pa onda sva potrosnja na jedan racun, sto znaci crvena zona, bice cela plata na racun za struju. Super.
  • Razum

    17.08.2024 11:41
    Zahvaljujući ovako sposobnom rukovodioca mi imamo struje. Kad se malo bolje pogleda, nemate vi montera da napravite jedno distribuciju. Zato cveta posao izvođačima i podizvođačima. Nakon nesreće na kopu, hoće gospođa da kaže kako njeni radnici koriste HTZ opremu.
    Mnogo bolje bi bilo kad bi ćutala jer svi znamo kako si došla tu gde jesi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.