BMW opozvao 1,36 miliona automobila zbog neispravnih vazdušnih jastuka

Nemačka automobilska kompanija BMW je opozvala 1,36 miliona automobila u Kini zbog potencijalno neispravnih vazdušnih jastuka japanske firme Takata, objavio je kineski tržišni regulator.
BMW opozvao 1,36 miliona automobila zbog neispravnih vazdušnih jastuka
Foto: Pixabay
Opoziv, koji stupa na snagu odmah, odnosi se na modele proizvedene između 2003. i 2017. godine, kako u Kini, tako i van te zemlje.
Kompanija "BMW Brilliance Automotive" će povući 598.496 automobila proizvedenih u Kini, a "BMW China Automobile Trading" 759.448 uvezenih automobila, dodaje kineski regulator.
Ako se pregledom utvrdi problem, BMW će besplatno zameniti prednji vazdušni jastuk namenjen vozaču kako bi se eliminisali bezbednosni rizici, prenosi Rojters.
 
Opoziv se odnosi na automobile BMW čije su volane modifikovali vlasnici automobila i koji su možda ugradili neispravne Takata vazdušne jastuke.

Teme

bmw
  • Joe

    22.08.2024 18:42
    Pa šta
    Šta će nam vazdušni jastuk.
    Nama trebaju kreveti .
    Može i vazdušni ili vodeni a jastuk, onako, i ne mora jel kad dobro nalijemo glave nema toga jastuka koji će da nas spasi.
    Ni u BMW ni u Rolsu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.

Ilon Mask na putu da postane prvi bilioner

Ilon Mask je trenutno najbogatija osoba na svetu, s neto bogatstvom od 251 milijardu dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, a na putu je da postane prvi bilioner.