Ministarstvo: Proverava se poreklo sporne pošiljke šljiva iz Srbije u Sloveniju

Uprava za zaštitu bilja odmah je preko fitosanitarne inspekcije preduzela mere za utvrđivanje porekla pošiljke sveže šljive iz Srbije u Sloveniju, koja je povučena iz prometa.
Ministarstvo: Proverava se poreklo sporne pošiljke šljiva iz Srbije u Sloveniju
Foto: Pixabay
Ova pošiljka je povučena zbog povećanog sadržaja ostataka sredstava za zaštitu bilja, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.
"Sporna pošiljka svežih šljiva još se nalazi u Sloveniji i nije vraćena u Srbiju", navodi se u saopštenju.
Na osnovu dobijene notifikacije kroz sistem brzog obaveštavanja RASFF, Uprava za zaštitu bilja je obavestila i graničnu fitosanitarnu inspekciju da na osnovu utvrđene procedure i u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzme mere ukoliko se pošiljka sveže šljive vrati u Srbiju.
 
"Uprava je pojačala nadzor u prometu svežeg voća i povrća, kao i u predizvoznom postupku, u cilju provere ostataka sredstava za zaštitu bilja, i do sada je u predizvoznom postupku uzela više od 250 uzoraka, od kojih su svi bili usaglašeni sa važećim propisima", navelo je Ministarstvo poljoprivrede.
  • Oglancani pendrek

    28.08.2024 15:14
    @Prašnjavi pendrek
    Inače u Srbiji se kaže "odakle si" a ne "oklen si"... Te izraze upotrebljavaj tamo "oklen" su...
  • Fića

    28.08.2024 13:38
    Da li će...?!
    Da li će da se pojavi na domaćem tržištu u nekoj "Akciji za penzionere" ili i za ostale potrošače...?!
    Ili u džemu "domaće Robne marke"...?!
    Ma', moreeee...!!!
  • Meda

    28.08.2024 08:54
    Bruka
    Čemu služi ministarstvo poljoprivrede i te fitosanitarne inspekcije , da li samo da sendvičari primaju ogromne plate? Zašto se ne izvrši kontrola sa njihove strane pa tek izvozi? Kazniti inspekciju, navesti ime vlasnika tih šljiva(očigledno neko blizak vlasti) i šljive uništiti.Šta li bi na ovo rekao Alek, nakrpio bi novinara koji ga ta to pita jer je jedan iskompleksirano bezobrazan lik.Sramno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Poništena kazna Google-u od 1,49 milijardi evra

Google je danas saopštila da je poništena antimonopolska kazna od 1,49 milijardi evra koju je kompaniji izrekla Evropska komisija 2019. godine, a koja se odnosila na njeno onlajn oglašavanje.

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.