Vučić: Nemoguće da radnici budu nezadovoljni povećanjem minimalca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je srećan zbog povećanja minimalne zarade u Srbiji.
Vučić: Nemoguće da radnici budu nezadovoljni povećanjem minimalca
Foto: 021.rs
Dodao je da je nemoguće da radnici budu nezadovoljni povećanjem minimalne zarade od 13,7 odsto.
On je za Radio televiziju Srbije (RTS) kazao da je i on osim predsednika vlade Miloša Vučevića i ministra finansija Siniše Malog, koji su vodili razgovore sa sindikalcima i poslodavcima, bio u kontaktu sa zainteresovanim stranama.
"Da bi poslodavci prihvatili, vi morate da olakšate poslodavcima, zato pođete sa 25.000 do 28.432 neoporezovanog dela dohotka. Istovremeno, morate da razumete da je želja sindikalaca i radnika uvek da primanja radnika budu veća, razumljivo, za to se bore. Zbog toga postoje i oni su se žestoko borili, ali mislim da je nemoguće da, u uslovima u kojima podižete minimalnu platu za 13,7 odsto, radnici budu nezadovoljni", rekao je Vučić.
 
Minimalna zarade u Srbiji u narednoj godini biće uvećana 13,7 odsto, na 53.592 dinara, odnosno 457 evra, odlučeno je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta u kojem su predstavnici Vlade, reprezentativnih sindikata i Unije poslodavaca Srbije.
  • Pera

    31.08.2024 12:26
    Šta da radi mlad invalicki penziober koji ima decu školarce sa 35 hiljada penzije i u nemogućnosti da drugo nešto zaradi tuga jad bol i na kraju plač jer nemože svojoj deci da pomogneš
  • Bedni Narod

    30.08.2024 13:31
    Gde su plate
    Gde su minimalni za one koji rade i ne primaju platu ,idu gladni ostavljaju decu kuci bez hleba dok im se poslodavci banskare,bruka,a rade i to puno I psteno ,dzabe komentari kad niko ne reaguje kao da smo logorašai a i oni su dobijali nesto hrane...neznanju oni da smo mi ljudi oni koji za njih glasaju,to je hvala ,nek dodju kod mene na klin čorbu prijatno im bilo...
  • Dragoslava

    29.08.2024 11:48
    Fascinirani
    Ma kakvi nezadovoljni radnici, fasciniran smo povećanjem
    Imamo za 15 dana, a ona 15 snaćićemo se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.