Ministarstvo finansija: Izmenjen Pravilnik o elektronskom fakturisanju, evo kako funkcioniše

Odluka o izmenama Pravilnika o elektronskom fakturisanju doneta je 29. avgusta.
Ministarstvo finansija: Izmenjen Pravilnik o elektronskom fakturisanju, evo kako funkcioniše
Foto: Pixabay
Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, izmene sadrže odredbu da se u postupcima provere pravilnosti elektronskog evidentiranja poreza na dodatu vrednost neće uzimati u obzir eventualne greške pri iskazivanju podataka do 31. decembra 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo finansija. 
Kako se navodi, u cilju otklanjanja eventualnih dilema precizirano je i da se evidentiranje obračuna PDV (Zbirna i Pojedinačna evidencija PDV) za poreski period avgust, odnosno tromesečni poreski period jul-septembar, vrši unosom podataka u interfejs koji se i do sada koristio, dok se novi interfejs obavezno koristi za poreski period septembar (odnosno tromesečni poreski period oktobar-decembar).
Pravilnik o izmenama Pravilnika o elektronskom fakturisanju objavljen je u "Službenom glasniku Republike Srbije" br. 73/24 30. avgusta 2024. godine i stupa na snagu 1. septembra.
 
Osim odredaba koje se odnose na elektronsko evidentiranje PDV, koje će se primenjivati za poreske periode određene zakonom kojim se uređuje PDV, a koji počinju posle 31. avgusta ove godine, dodaje se u saopštenju. 
  • Ns

    31.08.2024 18:25
    Ne funkcioniše ni ovaj do sada a pogotovo neće novi sa suludim izmenama i kratkim rokovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.