Sve veće interesovanje za nekretninama u banjama: Evo u kojima su skočile cene kvadrata i koliko

Domaći i inostrani kupci su sve više zainteresovani za kupovinu nekretnina u srpskim banjama, navodi se u analizi portala 4zida.
Sve veće interesovanje za nekretninama u banjama: Evo u kojima su skočile cene kvadrata i koliko
Foto: Pixabay (ilustracija)
Podaci Republičkog zavoda za statistiku ukazuju da su najposećenije banje u Srbiji u julu bile Vrnjačka Banja, Sokobanja, Banja Vrdnik, Lukovska Banja i Banja Palić.
 
"Na našem sajtu trenutno ima oko 1.000 oglasa za prodaju stanova u Vrnjačkoj Banji i oko 140 oglasa za prodaju kuća, dok u Sokobanji ima 350 oglasa za prodaju stanova i 58 oglasa za kuće", navela je predstavnica portala 4zida Aleksandra Mihajlović.
Što se tiče trenutnih cena, prosečna cena kvadrata stana u Vrnjačkoj Banji je 1.800 evra, što predstavlja rast u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je cena bila 1.760 evra.
 
Cene kuća u Vrnjačkoj Banji su takođe značajno porasle, sa trenutno prosečnom cenom od 859 evra po kvadratu, što je veliki skok u poređenju sa početkom godine kada je cena iznosila 600 evra za kvadrat, objašnjava Mihajlović.
U Sokobanji prosečna cena kvadrata stana iznosi 1.604 evra, dok je prosečna cena kvadrata kuće oko 532 evra, što takođe ukazuje na rast u odnosu na prethodne periode.
 
Kupcima je za ulaganje takođe interesantna Niška Banja, posebno zbog svoje blizine Nišu i novih ulaganja u putnu infrastrukturu koja bolje povezuje ovu banju sa regionom.
 
Prosečno oglašena cena kvadrata kuće u Niškoj Banji iznosi oko 533 evra.
 
Navedene lokacije su takođe atraktivne i za investitore koji sve više ulažu u gradnju u srpskim banjama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.