Vučić o Putinovom pozivu na samit BRIKS-a: Hvala, ali tada imamo važne goste iz inostranstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio poziv Vladimira Putina da se pridruži samitu BRIKS-a od 22. do 24. oktobra u Kazanju, ali kaže da će tada imati važne goste iz inostranstva.
Vučić o Putinovom pozivu na samit BRIKS-a: Hvala, ali tada imamo važne goste iz inostranstva
Foto: Beta/AP
"Dobio sam vrlo ljubazan poziv da se pridružim BRIKS-ovom samitu 23. i 24. okobra. Mi za tada imamo važne goste iz inostranstva, ali ne bih govorio sada. Imamo mnogo važnih i poseta i dolazaka i odlazaka, o tome ćemo oko 10. oktobra da pričamo. Bolje da vam ne govorim šta sve imamo. Kako to klinci kažu - gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRIKS-a na pozivu i predsedniku Putinu. Imamo i Njujork, i već sada znam da ću imati razgovore sa najmanje šest predsednika i sa najmanje sedam ili osam premijera na marginama sednice generalne skupštine UN", rekao je Vučić novinarima.
On je naveo i da Beograd 20. oktobra obeležava 80 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, dodajući da će tada biti priređeni brojni programi i planovi.
"Ne zaboravite da je 80. godišnjica oslobođenja Beograda 20. oktobra i Crvena armija je ta koja je najvećim delom uz pomoć naših trupa oslobodila Beograd i donela slobodu našoj zemlji zajedno i sa Rusijom i svima drugima koji su učestvovali u oslobađanju", rekao je Vučić.
  • AntiZaNe

    07.09.2024 13:45
    Dvredjen
    Ma, ja mislim da je obaveštajna služba koja buši protiv Rio Kinte nekako iz Rusije. Vlađimir, paćemu?
  • Goran Stojković

    07.09.2024 07:11
    Mi smo glup narod
    BRICS je veći od tih bitnih ljudi sa zapada u ekonomskom i svakom drugom smislu. Budućnost je BRICS i logično je da predsednik države tamo bude ako dobije pozivnicu. Posebno zbog ekonomije.
    Strane investitore i po Ustavu i po zakonima treba da primi Premijer i ministri u vladi jer su oni ti koji su nosioci izvršne vlasti i imaju ovlašćenje za to.
    Međutim mi odavno živimo u totalitarnoj diktature gde se vlada i poslanici suprotno Ustavu zaklinju na vernost predsedniku Srbije kao partijskom sefu i odluke donose onako kako on odobri.
    Zato je za ovaj narod pitanje da li će i nakon što Vucko po nalogu svojih gazda sa zapada odbije saradnju sa najvećim ekonomijama sveta i dalje da trpi bedu i propast u koju nas gura zarad ličnog opstanka na vlasti.
  • Nikola

    06.09.2024 15:12
    Vrdalama okrenuo plocu. Sada mu je vazan zapad, EU i ameri. Eno naredio i rezimskim novinama da vise ne navijaju za lalu nego za lava. Svi sada pisu po novom diktatu. A Juulin je isao u Moskvu da objasni da sada Rio Vucko tako mora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.