Ilon Mask na putu da postane prvi bilioner

Ilon Mask je trenutno najbogatija osoba na svetu, s neto bogatstvom od 251 milijardu dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, a na putu je da postane prvi bilioner.
Ilon Mask na putu da postane prvi bilioner
Foto: Beta/AP
Prema podacima kompanije Informa connect academy, njegovo bogatstvo raste po prosečnoj stopi od 110 odsto godišnje i ako bi se taj trend zadržao, Mask bi u naredne tri godine postao bilioner, prenosi Skaj njuz.
Kada je reč o njegovoj kompaniji Tesla, ona trenutno na tržištu vredi 669,3 milijarde dolara, a vrednost joj se u proseku uvećava 173,3 odsto godišnje, što znači da bi 2025. mogla da vredi više od bilion dolara.
Tu granicu su za sada probile dve kompanije: Majkrosoft, koji vredi 3,4 biliona dolara, i Epl, čija je tržišta vrednost 3,3 biliona.
 
Informa connect academy predviđa da je drugi budući potencijalni bilioner osnivač poslovnog konglomerata u Indiji Gautam Adani, čije se bogatstvo uvećava po prosečnoj godišnjoj stopi od 123 odsto i granicu od bilion dolara mogao bi pređe 2028.
  • Trilion

    09.09.2024 15:12
    Trilion ili 1000 milijardi. Fali mu još dosta 750 milijardi $.
    Inače godišnji BDP Kine je 35 trilion $, a BDP SAD 23 trilion $. A to su 2 vodeće države po BDP-u u svetu pa uporedite sa Maskom.
  • Aleks

    09.09.2024 10:59
    @Nemanja
    Za broj koji se na engleskom zove trillion, na srpskom se kaže bilion. Pravilno piše u tekstu.
    "The names of large numbers can be ambiguous. In the U.S. a billion is a thousand million (9 zeros), but in most other countries a billion is traditionally a million million (12 zeros, which is what Americans call a trillion)."
  • Dema Gogić

    09.09.2024 09:15
    Mask je indikator gluposti stanovništva ove planete. Čim bogatiji, tim popularnij. Čim popularnij, tim bogatiji. Čim više pljačka ljudi i uništava prirodu skroz do okolozemne orbite, tim više ga voli mase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.