Stelantis pod istragom: Sumnja da se vozila mogu zapaliti i kad su isključena

Nacionalna administracija za bezbednost saobraćaja na autoputevima SAD (NHTSA) saopštila je da je otvorila istragu oko 781.459 vozila marke Stelantis.
Stelantis pod istragom: Sumnja da se vozila mogu zapaliti i kad su isključena
Foto: Pixabay
Istraga je otvorena jer postoji sumnja da bi njihov motor u određenim slučajevima mogao da se zapali i kada je automobil isključen.
 
U pitanju su vozila tipa "jeep wrangler" i "gladiator", proizvedena između 2021. i 2023. godine, prenosi Rojters.
Prethodno je saopšteno da je Stelantis opozvao oko 1,46 miliona svojih Ram kamiona, uglavnom sa tržišta u Severnoj Americi, zbog softverskog problema koji bi mogao da onesposobi njihove sisteme elektronske kontrole stabilnosti.
Firma Stelantis trenutno ima problema sa prodajom na svom ključnom tržištu u Sjedinjenim Američkim Državama. Izvršni direktor Karlos Tavares je krajem avgusta posetio Detroit u cilju razvoja nove strategije za poboljšanje poslovanja kompanije u SAD.
  • predrag

    10.09.2024 14:07
    Deluje da SAD tako hoce samo da "sačuvaju konkurentnost svoje automobilske industrije" ..
    To vazi za svaki el.auto.
  • zztop

    10.09.2024 11:17
    Južnokoreanci preporučuju puniti baterije na 80 % ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.