Milšped će za 2,9 miliona dinara pružiti konsultantske usluge za Ekspo 2027.

Logistička kompanija Milšped dobiće 2,9 miliona dinara bez PDV-a (odnosno 3,5 miliona dinara sa PDV-om) za pružanje tehničko-konsultantskih usluga za specijalizovanu izložbu Ekspo 2027.
Milšped će za 2,9 miliona dinara pružiti konsultantske usluge za Ekspo 2027.
Foto: Skok u budućnost
Kako piše Nova ekonomija, savetodavne usluge su u vezi sa transportnim sistemima, a nabavka se obavlja po posebnoj proceduri, propisanoj specijalnom Uredbom za ovu međunarodnu izložbu.
 
Konkretno, za ove usluge je 16. avgusta upućen poziv za podnošenje ponuda samo na dve adrese: Preduzeću za usluge špedicije i trgovinu Milšeped i preduzeću PRO Team, koje takođe obavlja međunarodni transport i špediciju.
Ponudu je zatim 22. avgusta podneo Milšped, a 2. septembra i dopunu, odnosno dodatna pojašnjenja u vezi sa uslugama koje je ovo preduzeće pružalo do sada i periodom u kojima je pružao te usluge.
 
U 2024. godini, Milšped je dobio posao vredan 60 miliona dinara za Srbija Kargo za redovan i privremeni uvoz, izvoz, izradu nacionalnog tranzitnog dokumenta, davanje stručnih saveta i uputstava u oblasti carinske regulative, podnošenje prijave za carinjenje robe i slično.
U toku 2022. i 2023. godine Milšped je dobio tri miliona dinara bez PDV-a za spoljnotrgovinsko posredovanje i špediciju u uvozu i izvozu za Narodnu banku Srbije, kao i usluge transporta za Poštu Srbije.
 
Kompanija Milšped je u 2023. godini ostvarila neto dobitak od skoro 10,3 miliona evra, dok su poslovni prihodi bili 322,5 miliona evra.
 
Direktor i stvarni vlasnik Milšpeda je Nebojša Iković, a kako se navodi na sajtu Košarkaškog kluba Partizan, i član Upravnog odbora tog kluba. Za člana UO KK Partizan biran je u dva navrata, 2017. i 2021. godine.
  • gorki

    11.09.2024 00:11
    Šifra 7020
    Menadžerski konsultantski poslovi

    Možda bi trebalo uvesti šifru
    70299
    Pljačka naroda u organizaciji državnika
  • Mile

    10.09.2024 17:10
    Kad se Expo završi, cela četvrt ide u nekretnine.
  • Mbm

    10.09.2024 11:47
    Privid
    Sve je sjajno i bez ekonomskog elaborata o izvodljivosti i isplativosti, o novim dugovima i bez pokrića, i sve sija dok traje ringišpil EXPO a nakon toga propadanje, pa prodaja u bescenje u propasti Srbije i gradjana. To ovde u Srbiji vlast neukih i korumpiranih, koja zivi od i na novim dugovima, tako jadno i glavom u jagode i pesak , radi, a opozicija u raspadnutom stanju prima plate i ide im staz i pomalo se "bori" objavama, u kriminalu Srvije i neukog rezima pojedinci za licne interese.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.