EU naredila Guglu da plati 2,4 milijarde evra kazne

Evropski sud pravde naredio je kompaniji Gugl da plati kaznu od 2,4 milijarde evra zbog nelojalne konkurencije.
EU naredila Guglu da plati 2,4 milijarde evra kazne
Foto: Pixabay
Najviši sud EU odbacio je žalbu Gugla na presudu nižeg suda iz 2017. kojim se kompaniji određuje kazna jer je zloupotrebljavala svoju tržišnu poziciju i nepošteno usmeravala posetioce na sopstvenu uslugu Gugl šoping na štetu konkurenata.
To je treća novčana kazna Guglu u proteklih 10 godina, otkako je Brisel fokusiran na regulaciju digitalnog prostora i propisa za tehnološke kompanije.
Gugl je uneo izmene da bi se pridržavao odluke kojom se od kompanije zahteva da ravnopravno tretira konkurente. Kompanija je počela da održava aukcije za unose u pretragu za kupovinu.
 
Međutim svakako je uložila žalbu, koja je danas odbijena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.