Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.
Samsung će otpustiti 30 odsto radnika
Foto: Pixabay
Kako se navodi, Samsung je naložio svojim podružnicama širom sveta da smanje broj radnika u prodaji i marketingu za oko 15 odsto, a broj zaposlenih u administraciji za 30 odsto, navode izvori.
 
Plan će biti sproveden do kraja ove godine i uticaće na radna mesta širom Amerike, Evrope, Azije i Afrike, naveo je jedan od pomenutih izvora.
Operativni profit Samsung elektroniksa je u drugom kvartalu 2024. skočio čak 1.458 odsto međugodišnje na približno sedam milijardi evra, podstaknut snažnom potražnjom za njegovim naprednim memorijskim čipovima ključnim u računarstvu sa veštačkom inteligencijom (AI), preneo je CNBC.
Samsung elektroniks je konstatovao da je prodaja njegovih pametnih telefona u drugom kvartalu 2024. opala, posebno u segmentu premijum proizvoda, ali dodao da su korisnici i dalje veoma zaintersovani za seriju uređaja Galaksi S24. 
  • /

    12.09.2024 18:59
    /
    tanjug
  • pijaca

    12.09.2024 09:57
    Mozda im trebaju pare za rafale ili EXPO?
  • Zemlja čudesa

    12.09.2024 09:31
    X(
    Utepaše gu Kinezi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.